Skip to main content

Στη Νέα Υόρκη ο Μπουτάρης - Το πρόγραμμα των επαφών του

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον. Το πρόγραμμα των επαφών του.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη, στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative) και στη συνέχεια θα συζητήσει με εξέχοντα μέλη της Ελληνικής κοινότητας της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με εκπροσώπους του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο δήμαρχος ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του δήμου Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ από την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 έως το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα παραμείνει έως τις 8 Ιουνίου 2016.

Με αφορμή τη βράβευση του κ. Μπουτάρη, από τους Αμερικανούς Φίλους του Εβραϊκού Μουσείου στην Ελλάδα με το «Βραβείο Δαμασκηνός», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 στη Νέα Υόρκη καθώς και την παρουσία του δημάρχου στην πανηγυρική έναρξη του Παγκόσμιου Φόρουμ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee) ως εκπροσώπου των Ευρωπαίων δημάρχων που προσυπογράφουν τη Διακήρυξη Ενάντια στον Αντισημιτισμό, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στην Ουάσιγκτον, η αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης μεταβαίνει στις ΗΠΑ για να παρουσιάσει την πόλη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό, επιχειρηματικό και επενδυτικό προορισμό, να προβάλει τις δράσεις και τις υποδομές κοινωνικής πολιτικής του Δήμου καθώς και να πραγματοποιήσει επαφές σχετικά με τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος και Εκπαιδευτικού Κέντρου, τη λειτουργία του οποίου προωθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ανθεκτικότητας, Λίνα Λιάκου.