Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη στολίστηκαν ακόμη και οι γερανοί του μετρό (φωτο)

Με χιλιάδες λαμπάκια στολίζονται σήμερα οι γερανοί στα εργοτάξια των σταθμών Συντριβάνι και Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης.

Μπορεί ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του μετρό, με τους Θεσσαλονικείς να μετρούν πάνω από δέκα χρόνια αναμονής, ωστόσο η πόλη, όπως φαίνεται,  επιδιώκει να... αξιοποιεί αυτήν τη μεγάλη προσμονή με κάθε ευκαιρία.

Έτσι λοιπόν, με χιλιάδες λαμπάκια στολίζονται σήμερα οι γερανοί στα εργοτάξια των σταθμών Συντριβάνι και Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα το μετρό ανάβει τα φώτα και εύχεται στη Θεσσαλονίκη καλά Χριστούγεννα. Θέλουμε να δείξουμε με αυτόν τον τρόπο ότι το μετρό προχωρεί με γοργούς ρυθμούς. Είναι η πρώτη φορά που το έργο έχει σαφές χρονοδιάγραμμα, τελειώνει το 2020. Τα Χριστούγεννα του 2020 θα κυκλοφορούμε με το μετρό», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.

«Φέτος ήταν μία πόλη σημαντική χρονιά για το μετρό. Κάναμε μεγάλη πρόοδο. Φθάσαμε στο 60% της ολοκλήρωσης του έργου. Στις γραμμές του μετρό της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς η συνολική επένδυση το 2017 ξεπέρασε τα 190 εκατ. ευρώ. Έτσι σε αυτό το κλίμα το μετρό Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο εορτασμό των Χριστουγέννων με το άναμα των γερανών», συμπλήρωσε.

Ρυθμό στις δύο εκδηλώσεις φωταγώγησης έδωσε η ομάδα κρουστών «Batala Salonika», ενώ και ο κ. Μυλόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία να ακολουθήσει τον ρυθμό.

Το «παρών» στη δεύτερη εκδήλωση στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.