Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο ομογενής κροίσος Γιώργος Λογοθέτης

Στις 3 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του Libra Group θα βρεθεί στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχει σε συζήτηση για την επιχειρηματικότητα.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο Έλληνας ομογενής κροίσος Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων Libra Group.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr από τον Ιούνιο, ο 41χρονος επιχειρηματίας έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη κατά τα διάρκεια συνάντησης που είχε στη Νέα Υόρκη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σπύρο Πέγκα.

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο chairman και CEO του Libra Group θα βρεθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα συμμετάσχει σε συζήτηση για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.  Η εκδήλωση παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη θα πραγματοποιηθεί στις 18.00. Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να έχει επαφές με φορείς και επιχειρήσεις της πόλης.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, το Libra Group δραστηριοποιείται στους τομείς της ναυτιλίας, των ξενοδοχείων, της αεροπλοΐας, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του real estate.

Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στον ξενοδοχειακό κλάδο, ωστόσο, είχε εκδηλώσει στο παρελθόν και την πρόθεση να στηρίξει start up επιχειρήσεις της πόλης.

Ο Γιώργος Λογοθέτης μεγάλωσε στο Λονδίνο και ανέλαβε σε ηλικία μόλις 19 ετών θέση διευθύνοντος συμβούλου στη Lomar Shipping, τη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Λογοθέτη με έδρα την πρωτεύουσα της Βρετανίας. Στο πέρασμα των χρόνων, ο κ. Λογοθέτης κατάφερε να μεταμορφώσει τη ναυτιλιακή εταιρεία σε έναν δυναμικό πολυεθνικό όμιλο. Ίδρυσε το Libra Group το 2003 και ζει στη Νέα Υόρκη από το 2004.

Ο όμιλος Libra έχει ήδη επενδυτική παρουσία στη χώρα μας μέσω της Grace Hotel, της Chios Heritage (επενδύσεις σε φυτείες μαστιχόδεντρων στην Xίο), της Euro – Εnergy, της First Mediterranean (ναυτιλιακά) αλλά και της Coco-Mat, το 50% της οποίας απέκτησε το 2011, από κοινού με τον μεγαλοεφοπλιστή Δημήτρη Γουλανδρή.