Skip to main content

Στην Αυστραλία για επαφές μεταβαίνει ο Τέρενς Κουίκ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς των ελληνικών κοινοτήτων και με Αυστραλούς αξιωματούχους

Επίσκεψη στην Αυστραλία πραγματοποιεί από σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, όπου θα έχει επαφές με φορείς των ελληνικών κοινοτήτων και με Αυστραλούς αξιωματούχους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κουίκ στην Αυστραλία είναι το Σίδνεϊ, όπου θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, ομογενειακούς φορείς, καθώς και με τα μέλη του Ελληνο-Αυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ενώ θα εκφωνήσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στα μέλη των ελληνικών φοιτητών συλλόγων.

Επίσης, θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλέιντις Μπερετζικλιάν (Gladys Berejiklian) και τον πολιτειακό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουκ Φόλεϊ (Luke Foley).

Στη συνέχεια ο κ. Κουίκ θα μεταβεί στην Καμπέρα για να θα συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών Τζούλι Μπίσιοπ (Julie Bishop), τον ομογενή υπουργό Βιομηχανίας 'Αρθουρ Συνοδινό (Arthur Synodinos) και με τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Αυστραλίας - Ελλάδας.

Επόμενος σταθμός του υφυπουργού θα είναι η Μελβούρνη, όπου θα συναντηθεί με ομογενειακούς πολιτειακούς βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης της Βικτώρια, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μελβούρνης, τον επίσκοπο Δέρβης Ιεζεκιήλ και τους προέδρους ομογενειακών συλλόγων και οργανώσεων.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κουίκ στην Αυστραλία θα είναι η Αδελαϊδα, όπου θα έχει συναντήσεις με ομογενειακούς βουλευτές στο Κοινοβούλιο της Νότιας Αυστραλίας, υπουργούς της πολιτειακής κυβέρνησης, τον ομογενή αρχιδικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νοτίου Αυστραλίας Κρις Κουράκη (Chris Kourakis) και εκπροσώπους των τοπικών ομογενειακών φορέων.

Επίσης, θα επισκεφθεί το Αυστραλιανό Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Φλίντερς της Αδελαΐδας.