Skip to main content

Στην Ελλάδα το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας

Παράλληλη διοργάνωση του Imathia Quality, στο Ζάππειο Αθηνών. Συμμετοχή συνολικά 400 συνέδρων από δεκαέξι χώρες της Ευρώπης.

Η Αθήνα φιλοξενεί φέτος το ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οινολογίας, με special guest το Imathia Quality.

Η μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση, η 16η, που θα φιλοξενήσει 400 συνέδρους από 16 χώρες, θα πραγματοποιηθεί 19 με 21 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σκοπός των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της πραγματικής ταυτότητας της ελληνικής γαστρονομίας και μέσω αυτής, η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και του αγροτοδιατροφικού κλάδου της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής "Ακρόπολις" κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, που μάλιστα ανέλαβε πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ελλάδα.

Μία ιδιαίτεροτητα της φετινής διοργάνωσης είναι ότι παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Συνέδριο, στο Ζάππειο επίσης, θα γίνει και το δεύτερο Imathia Quality.

"Η Ημαθία με το Imathia Quality θέλει να προβάλλει τον πλούτο του αγροτοδιατροφικού τομέα στο νομό, που συμμετέχει με το 50% τουλάχιστον - αγροτικά προϊόντα και μεταποιημένα αγροτικά- στην οικονομία μας", είπε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ημαθίας κ. Θεόφιλος Τελιγιαννίδης.

Σημειώνεται ειδικά για την Ημαθία, ότι διοχετεύει στην ελληνική αγορά το 80% του μοσχαρίσιου κρέατος που καταναλώνεται στη χώρα, ενώ ο νομός είναι γνωστός για την παραγωγή ροδακίνων, ακτινιδίων, λαχανικών στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου, όπως επίσης και της οινοποιήσιμης ερυθρής ποικιλίας "Ξινόμαυρο".

Όπως είπε ο κ. Γιώργος Καραχρήστος της διοργανώτριας Mact Media Group, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και ένα ημερήσιο συνέδριο παρουσίασης της γαστρονομίας συγκεκριμένων περιοχών, ενώ 15 οινοπαραγωγές περιοχές έχουν ζητήσει την πραγματοποίηση γευσιγνωσιών, οίνων συνοδευόμενων από τοπικά εδέσματα.

Επισημαίνεται ότι τη διοργάνωση υποστηρίζει και η Λέσχη Αρχιμαγείων Βόρειας Ελλάδας.