Skip to main content

Στις 24 Νοεμβρίου η ημερίδα της Voria.gr για το θαλάσσιο μέτωπο

Η εκδήλωση της Voria.gr για το επόμενο αναπτυξιακό στοίχημα της Θεσσαλονίκης. Οι ομιλητές και το πρόγραμμα της ημερίδας.

Στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στη Θεσσαλονίκη φέρνει η Voria.gr την ανάγκη ανάδειξης του θαλασσίου μετώπου της πόλης, με ημερίδα που διοργανώνει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 11 π.μ. - 2 μ.μ., στο κτήριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ).

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου / Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο αρχιτέκτων της Νέας Παραλίας Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο Senior Policy Advisor  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ευάγγελος Αντώναρος.

Σύντομες παρεμβάσεις-ερωτήσεις θα πραγματοποιήσουν οι εμπλεκόμενοι δήμαρχοι, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Συνδέσμων και άλλων αρμόδιων φορέων.

Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε μία διαδραστική και ζωντανή εκδήλωση, η οποία θα καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και θα βάλει σε ρότα το πρότζεκτ της ενοποίησης του θαλασσίου μετώπου της Θεσσαλονίκης που, πλέον, πρέπει να αποτελέσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό στοίχημα της πόλης.

Άλλωστε, η ημερίδα αποτελεί την κορύφωση της έρευνας που ξεκίνησε η Voria.gr τον περασμένο Μάιο παρουσιάζοντας με σειρά δημοσιευμάτων όλα τα προβλήματα που εμποδίζουν την ενοποίηση του θαλασσίου μετώπου και αναδεικνύοντας τις μεγάλες προοπτικές που θα ανοίξει για την πόλη η υλοποίηση αυτού του οράματος (δείτε εδώ).

Πιστεύουμε ότι το θαλάσσιο μέτωπο αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη. Τα 54 χιλιόμετρα παράκτιας ζώνης από τη Χαλάστρα και το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι αποτελούν προίκα για την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και αφετηρία για νέα επιχειρηματικά σχέδια. Η αξιοποίηση μέσω της ενοποίησης του παράκτιου μετώπου αποτελεί μία συνθήκη ικανή να απογειώσει τη Θεσσαλονίκη προς την πλευρά της θάλασσας - στον τουρισμό, στον τρόπο ζωής, στις μεταφορές, στα ακίνητα, στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό κ.α.

Η Voria.gr, ως το μέσο ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την ημερίδα με στόχο να φέρει με ένταση στο προσκήνιο το θέμα του θαλασσίου μετώπου, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες και αναδεικνύοντας ιδέες, προτάσεις και σχέδια που μπορεί να αξιοποιήσει η Πολιτεία προς υλοποίηση.