Skip to main content

Στο Α' γκρουπ δυναμικότητας ο Άρης στην αυριανή κλήρωση του BCL

Ο «Αυτοκράτορας» θα αντιμετωπίσει μία εκ των ΑΕΚ Λάρνακας, Ντ. Τιφλίδας, Φρίμπουργκ Ολυμπίκ, Καρχού Μπάσκετ, Λέστερ Ράιντερς και Νόρκεπινγκ Ντόλφινς

Στο Α' από τα τέσσερα συνολικά γκρουπ δυναμικότητας της προκριματικής φάσης του Basketball Champions League τοποθετήθηκε ο Άρης ενόψει της αυριανής κλήρωσης μαζί με μαζί με τις Avtodor Saratov (Ρωσία), Bakken Bears (Δανία), CSM Oradea (Ρουμανία), Estudiantes (Ισπανία) και Telenet Giants Antwerp (Βέλγιο).

Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει ομάδες από το Δ' γκρουπ δυναμικότητας, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί οι ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Dinamo Tbilisi (Γεωργία), Fribourg Olympic (Ελβετία), Karhu Basket Kauhajoki (Φινλανδία), Leicester Riders (Μεγάλη Βρετανία) και Norrköping Dolphins (Σουηδία).

Μια από αυτές τις ομάδες θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του «Αυτοκράτορα» στην προσπάθειά του να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα του αντιπάλου της ομάδας μας στις 20 Σεπτεμβρίου και ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο «Nick Galis Hall» στις 22 του ίδιου μήνα.

Οι υπόλοιπες ομάδες της προκριματικής φάσης στο Β’ και Γ’ γκρουπ δυναμικότητας θα κληρωθούν μεταξύ τους.

Τα άλλα δύο γκρουπ δυναμικότητας

Β’ Γκρουπ: Donar Groningen (Ολλανδία), Lukoil Levski (Βουλγαρία), Nizhny Novgorod (Ρωσία), Proximus Spirou Charleroi (Βέλγιο), Szolnoki Olaj (Ουγγαρία), Tsmoki Minsk (Λευκορωσία).

Γ’ Γκρουπ: FC Porto (POR), Hapoel Tel Aviv (ISR), Polski Cukier Torun (POL), Red October Cantù (ITA), B.C. Siauliai (Λιθουανία), KB Prishtina (Κόσσοβο).

Η πορεία του Άρη προς τους ομίλους του BCL

Η προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» να βρεθούν στους ομίλους του Basketball Champions League περνά από τρία στάδια.

Ήδη έχουν γίνει ήδη γνωστοί οι πιθανοί αντίπαλοι των κίτρινων στον Α' προκριματικό γύρο.

Οι νικητές των αγώνων του A' και Δ' γκρουπ δυναμικότητας θα αντιμετωπίσουν τους νικητές των παιχνιδιών του Β' και Γ' γκρουπ. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι έξι νικητές που θα προκύψουν θα προκριθούν στον Γ' προκριματικό γύρο του Basketball Champions League, εκεί όπου βρίσκονται ήδη οι JIP Pardubice (Τσεχία), Lietkabelis Panevezys (Λιθουανία), medi Bayreuth (Γερμανία), Nanterre 92 (Γαλλία), Sakarya Buyuksehir (Τουρκία), UCAM Murcia (Ισπανία). Οι αγώνες θα γίνουν στις 1 και 4 Οκτωβρίου.

Οι νικητές θα περάσουν στους ομίλους της διοργάνωσης (βρίσκονται ήδη 26 ομάδες), ώστε οι ομάδες να γίνουν 32, οι οποίες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 8 ομάδων.

Η κανονική διάρκεια του Basketball Champions League αρχίζει στις 9 Οκτωβρίου.