Skip to main content

Στο Λουξεμβούργο αύριο ο Κοτζιάς - Συνάντηση με τον Αλβανό ΥΠΕΞ

Κατόπιν ελληνικής πρότασης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας.

Στο Λουξεμβούργο θα βρίσκεται από αύριο, Δευτέρα 25 Ιουνίου, για ένα διήμερο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να παραστεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, κατόπιν ελληνικής πρότασης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα λάβει αρχικά μέρος στην κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., κατά την οποία θα συζητηθεί η εφαρμογή των πτυχών ασφάλειας και άμυνας της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ένωσης, αλλά και η συνεργασία Ε.Ε. - ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, θα εξετασθεί και η έως τώρα υλοποίηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ε.Ε.

Στο γεύμα εργασίας που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Υεμένη, παρουσία του Ειδικού Απεσταλμένου του Γ.Γ. ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς.

Την επομένη, 26 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η Διεύρυνση και η Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία, καθώς και τα ζητήματα του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και της Μετανάστευσης.