Skip to main content

Στον «αέρα» η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η Άγκυρα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην στείλει αντιπρόσωπο στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν.

Στον αέρα είναι η σχεδιαζόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του NATO, που θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η Άγκυρα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην στείλει αντιπρόσωπο στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν την Δευτέρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρει το δημοσίευμα του skai.gr, αναγνωρίζουν την ύπαρξη δυσαρέσκειας στην τουρκική πλευρά, όμως επισημαίνουν πως το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις λόγω της παρατεταμένης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη – δίχως απαγγελία κατηγοριών – καθιστούσε δύσκολο να σταλεί αντιπροσωπεία στην ορκωμοσία.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνισαν πως ακριβώς λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί το ραντεβού των δύο ηγετών ούτως ή άλλως δεν είχε οριστικοποιηθεί, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Διευκρίνισαν πάντως πως η απόφαση του κ. Τσίπρα να μην μεταβεί στην Άγκυρα για την τελετή έγινε με ευγενικό τρόπο και χωρίς πρόθεση να επιδεινωθεί η σχέση με την Τουρκία, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Εξελίξεις αναμένονται ακόμα εντός της ημέρας, με δεδομένο πως η σύνοδος αρχίζει αύριο.