Skip to main content

Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπουτάρη

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους τρεις ενήλικες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Ο 17χρονος θα οδηγηθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκαν σήμερα οι συλληφθέντες της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το Σάββατο στον Λευκό Πύργο.

Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο όπου αναμένεται να δικαστούν το μεσημέρι. Πρόκειται για τρία άτομα, ηλικίας 20, 20 και 36 ετών, ενώ ακόμη ένας 17χρονος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος για να οδηγηθεί σε δικαστήριο ανηλίκων, για το οποίο ορίστηκε δικάσιμος.

Η δικηγόρος ενός εκ των 20χρονων συλληφθέντων, Λαμπρινή Τράμπα, δήλωσε ότι ο νεαρός «δεν είναι οργανωμένος σε κανέναν χώρο πολιτικό ή άλλου είδους και ότι είχε κατέβει στην εκδήλωση ως Πόντιος». Η ίδια ανέφερε επίσης ότι δεν έχει λάβει ακόμη τη δικογραφία και ότι σκοπεύει να ζητήσει αναβολή για το αυτόφωρο.

 

Διαβάστε: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές για την επίθεση στον Μπουτάρη

Διαβάστε: Θόλωσα όταν είδα τον Μπουτάρη, θυμήθηκα όσα είπε για τη γενοκτονία

Διαβάστε: Ακόμα δύο συλλήψεις για την επίθεση κατά του Μπουτάρη

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένες φθορές.