Skip to main content

Στους δρόμους οι οικότροφοι φοιτητές της Βόρειας Ελλάδας (φωτο+vid)

Έξι φοιτητές θα συναντηθούν με εκπρόσωπο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης ώστε να της αποδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σύλλογοι οικότροφων φοιτητών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα μπροστά από το ΥΜΑΘ με αίτηματά τους τη δωρεάν στέγαση και σίτισή τους αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μέσα στην εστία. Έξι φοιτητές μάλιστα θα συναντηθούν με εκπρόσωπο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης ώστε να της αποδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

«Στις εστίες της Ξάνθης δεν έχουμε λέσχη εδώ και ένα μήνα. Οι εστίες έχουν αδειάσει και έχουν μείνει περίπου 100 άτομα από τα 440» δήλωσε στη Voria.gr η Ελένη, φοιτήτρια αρχιτεκτονικής που κατοικεί στις εστίες του πανεπιστημίου της Ξάνθης, διευκρινίζοντας ότι φοιτητές πλέον εγκαταλείπουν τις σπουδες τους λόγω της ανεπαρκούς σίτισης.

«Έχουμε μία ακόμα λέσχη η οποία δεν είναι για τους εστιακούς όπου μαζεύονται τόσα πολλά άτομα και σχηματίζονται τέτοιες ουρές που μετά από κάποιο σημείο μας σερβίρουν το φαγητό άψητο. Μας φέρνουν το κοτόπουλο άψητο», πρόσθεσε.

Από πλευρά της η φοιτήτρια Βιολογίας Αθήνα Γκαντόνα υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις των φοιτητών των προηγούμενων ημερών έφεραν αποτελέσματα καθώς το εστιατόριο της εστίας πλέον λειτουργεί.

«Κάτω από την πίεση μας άνοιξε το εστιατόριο και δεν σταματάμε τους αγώνες μας εδώ. Θα ζητήσουμε ανέγερση νέων εστιών και κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, τόνισε.