Skip to main content

ΣΒΒΕ: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή άνεργων σε δράσεις

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη υποβολής του Γ΄ κύκλου αιτήσεων των ωφελουμένων

Την έναρξη υποβολής του Γ΄ κύκλου αιτήσεων των ωφελουμένων ανακοινώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο οποίος είναι συνδικαιούχος με την ΕΥΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Έχουν αναλάβει την υλοποίηση των πράξεων:

1.    «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics»

2.    «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18 -24  ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής»

οι οποίες εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Οι συγκεκριμένες πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 120  ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση.

Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης είναι 5 ευρώ, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης 3 ευρώ.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 – 24 ετών, που πληρούν τους όρους που περιγράφονται στην πρόσκληση.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που  γίνεται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου στο διαδίκτυο:www.sbbe-edu.gr       
           
Ημερομηνία λήξης υποβολής  αιτήσεων: Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.