Skip to main content

H... Solun, η Βίβλος και άλλα παραμύθια των Σκοπιανών για τη Μακεδονία

Οι γελοιότητες του μητροπολίτη της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, η άρνηση εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας και η ανοχή του Τόσκα

Έχουν βάλει στόχο να καταστρέψουν την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, και επιμένουν σ’ αυτό, παρά τα όσα συμβαίνουν και αναμένεται να συμβούν. Η Cosco έχει διαμαρτυρηθεί ακόμη και με εξώδικο, για την Δημόσια Αρχή Λιμένων, ακόμη μια Αρχή που εμπλέκεται στη λιμενική βιομηχανία, αφού η ΔΑΛ δεν έχει λόγο ύπαρξης μίας και υπάρχει η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων.

Το χειρότερο όλων είναι, ότι εκτός από τις καφενειακές ιδέες που είχαν οι σωτήρες μας, δεν είδαμε ούτε μια πράξη για τις σοβιετικές κολλεκτίβες με τις οποίες θα αντικαταστήσουν τους ιδιώτες, τους οποίους σκόπιμα οδηγούν σε πτώχευση. Πώς και με τι θα έρθει η ανάπτυξη; Ένα στραβοπάτημα στον τουρισμό και… πάπαλα.

«Άλλαξαν το όνομα Voden (Έδεσσα), άλλαξαν το όνομα Lerin (Φλώρινα), άλλαξαν το όνομα Solun (Θεσσαλονίκη) και τώρα θέλουν ολόκληρη η μακεδονική γη μας να αλλάξει όνομα και να αποκτήσει προσθήκη». Τα παραπάνω προκλητικά, αποκαλώντας ελληνικές πόλεις με σλαβικές ονομασίες, δήλωσε ο μητροπολίτης της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων Αγαθάγγελος.

Και συνέχισε: «Η χώρα μας είναι "Μακεδονία" και αναφέρεται στη Βίβλο. Τώρα κάποιοι θέλουν τη σβήσουν. Κανένας από αυτούς όμως που θέλουν να μας αφανίσουν δεν υπάρχει στην Βίβλο», δήλωσε. Δεν είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους γελοίους, και θα βρεθούμε πάλι να υποχωρούμε, ή στην καλύτερη περίπτωση να απολογούμαστε.

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων - ΠΟΑΣΥ αναφέρθηκε στην ανοχή του Τόσκα και στο ρόλο της Πολιτείας μετά τη σύλληψη, κάποιες φορές, των λεγόμενων "μπαχαλάκηδων". «Δεν πάει το κράτος ως πολιτικός ενάγων στη δίκη, δηλαδή κάποιος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία που έχει καταστρέψει ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα να μην καταδικάζονται».

Ο Τόσκας βέβαια, σύμφωνα με την γνωστή τακτική της Αριστεράς, της αποφυγής ανάληψης ευθύνης, βρίσκει υπεύθυνους τους αστυνομικούς για τις καθημερινές βιαιοπραγίες των χαϊδεμένων παιδιών. Λες και δεν καταλαβαίνει ο λαός, ότι αποφεύγει να δυσαρεστήσει τις Συνιστώσες, για να μην έχει την τύχη του Πανούση, που τον έδιωξαν επειδή ήθελε να εφαρμόζονται οι νόμοι.

Η "Εστία" μας δικαιώνει που εκφράζουμε φόβους ότι ξεπουλάμε και την Βόρειο Ήπειρο με την άρνηση εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, που προβλέπει την Αυτονομία της. Γράφει: «ἡ Ἀλβανία θά διαγράψει ἀπό τό λεξιλόγιό της τόν ἀλυτρωτικό ὅρο «Τσαμουριά», ὑπό τόν ὅρο ὅτι θά διαγράψουμε καί ἐμεῖς τόν ὅρο «Βόρειος Ἤπειρος» (δεν διαψεύστηκαν οι πληροφορίες).

Μόνο τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018, οι ηθικολόγοι και ευαίσθητοι υποτίθεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα Γερμανοί, συνομολόγησαν περισσότερες από 30 συμφωνίες για συνεργασία στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών με τους Τούρκους, για οπλικά συστήματα τα οποία δεν στρέφονται μόνο εναντίον των Τούρκων, αλλά και εναντίον των εταίρων στην ΕΕ και συμμάχων στο ΝΑΤΟ Ελλήνων.

Πρόκειται για ένα σοβαρότατο ζήτημα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, καθώς δεν φτάνει που ασκήθηκαν τρομακτικές πιέσεις για να διορθώσουν υποτίθεται τα οικονομικά της χώρας μας, την έχουν αφήσει "γυμνή" αμυντικά εδώ και πολλά χρόνια και όταν προκύπτει κρίση περιορίζονται σε υποκριτικές διπλωματικές "παρεμβάσεις" προς την Άγκυρα.