Skip to main content

Τι χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Λαϊκή Ενότητα στη Θεσσαλονίκη

Οι πολιτικοί που επιστρέφουν άρον άρον από τις διακοπές, το ΠΑΣΟΚ στην αφετηρία της προεκλογικής προετοιμασίας και η πληγωμένη Αριστερά.

-Διακοπές τέλος για όλους τους πολιτικούς. Επιστροφή άρον άρον από αύριο στη Θεσσαλονίκη για τους ντόπιους, ενώ ορισμένοι, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόλαβαν. Όπως μας έλεγαν ήξεραν ότι το φετινό δύσκολο καλοκαίρι μπορεί να συνέβαινε κι αυτό, γι' αυτό και δεν είχαν προγραμματίσει παρά μόνο κάποιες κοντινές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα. Ξεκούραση μετά τις εκλογές; «Μετά τις εκλογές έχει δουλειά», απαντούν. Έτσι κι αλλιώς κι όσοι πήγαν διακοπές προτίμησαν τη Χαλκιδική και τις λίγες μέρες. Τέλος οι παλιές καλές εποχές με τις μηνιαίες απουσίες...

-Πρώτο το ΠΑΣΟΚ άρχισε την προεκλογική προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη. Η Νομαρχιακή κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο την πρώτη σύσκεψή του με αντικείμενο τον προεκλογικό σχεδιασμό. Μαθαίνουμε ότι διερευνούν το ενδιαφέρον για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου. Προθυμία ή μη δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει, όμως πολλά στελέχη τονίζουν ότι οι εκλογές με λίστα που δεν απαιτούν προσωπικά έξοδα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον αρκετών υποψηφίων.

-Και οι ΑΝΕΛ όμως έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται, χωρίς μάλιστα να αναμένονται πολλές αλλαγές στα ψηφοδέλτιά τους της Α' και Β' Θεσσαλονίκης. Αυτό που επισημαίνουν είναι ότι θα κατέλθουν ξανά αυτόνομοι στις εκλογές, ενώ και κάποιοι από τους λεγόμενους δυσαρεστημένους των εκλογών του προηγούμενου Ιανουαρίου φαίνεται να παραμένουν στο κόμμα.

-Στην Εγνατία τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Εγνατία και τα κεντρικά γραφεία της Λαϊκής Ενότητας. Τους χωρίζει η Αριστοτέλους ή σωστότερα ο Ελευθέριος Βενιζέλος (το άγαλμά του). Συμβολικό; Πάντως εκείνο που δε θέλουν να ακούν βουλευτές που προσχώρησαν στο νέο κόμμα είναι για διασπάσεις. Βλέπετε πληγώνουν γενικά την Αριστερά. Εκείνοι που τις έζησαν από μέσα (θυμηθείτε το 1991) έχουν πολλά να θυμούνται και βεβαίως έχουν και την εμπειρία να το διαχειριστούν. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της Δέσποινας Χαραλαμπίδου και της Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου. Η τελευταία θυμήθηκε μάλιστα ότι δεν είχαν προλάβει τότε να τη διαγράψουν από το ΚΚΕ, αφού είχε προλάβει να παραιτηθεί... Ομοιότητες με τη σημερινή διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μην ψάχνετε πλέον. Μπορεί να παρεξηγηθούν οι παραλληλισμοί.