Skip to main content

Τα τέσσερα ανοικτά μέτωπα για τον Γιάννη Βαρουφάκη

Ποια είναι τα τέσσερα ανοικτά μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει στο προσεχές διάστημα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Oλα δείχνουν ότι θα είναι τελικώς εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συνέχεια της ιστορίας με το plan b του κ. Γ. Βαρουφάκη σε όλα τα επίπεδα. Και μάλιστα, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Κι αυτό γιατί:

1. Στο πολιτικό επίπεδο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα πώς θα αντιδράσει ο πρωθυπουργός. Μέχρι σήμερα, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει δώσει κανένα δείγμα προθέσεων. Ο κ. Βαρουφάκης, πάντως, στο περίφημο teleconference τονίζει ότι είχε ενημερώσει τον κ. Αλέξη Τσίπρα για τα σχέδια του.
2. Στο δικαστικό επίπεδο, καθώς η ιστορία, μετά από διπλή παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, έχει πάει στη Βουλή με το νόμο περί Ευθύνης Υπουργών και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει συνέχεια και μάλιστα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα από πάρα πολλές απόψεις
3. Στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς, ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μειμαράκης έχει δηλώσει ότι από τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο θα εξαρτηθεί στο μέλλον η στάση του κόμματος του στα κρίσιμα νομοσχέδια που έπονται. Ηδη, 24 βουλευτές του κόμματος του κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.
4. Τέλος, στο προσωπικό επίπεδο, αφού ο κ. Βαρουφάκης, με άρθρο του στους FT, επιχειρώντας να εξηγήσει το σχέδιο του, πρώτον το επιβεβαιώνει και δεύτερον δεν το "ελαφρύνει" καθόλου από τις βαριές του σκιές, αν και αυτή ήταν προδήλως η πρόθεση του.

Μάλιστα, όσοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή και ότι η όλη ιστορία θα έχει μεγάλη "ουρά".