Skip to main content

Τέξας: Μήνυση στην οικογένεια Παγουρτζή από γονείς θύματος

Οι γονείς ενός εκ των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση, καθώς τα όπλα απαγορεύεται να φυλάσσονται σε χώρους που έχουν πρόσβαση ανήλικα άτομα.

Μηνυτήρια αναφορά στους γονείς του 17χρονου μακελάρη στο Τέξας κατέθεσε η οικογένεια ενός εκ των θυμάτων.

Σύμφωνα με τη New York Post, πρόκειται για τους γονείς του 17χρονου Κρις Στόουν, που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Δημήτρη Παγουρτζή, ενώ τη μήνυση κατέθεσαν με την κατηγορία πως ο πατέρας του 17χρονου δεν φύλασσε σε ασφαλές σημείο τα όπλα του.

Προηγουμένως είχε γίνει γνωστό από τις αρχές πως ο Παγουρτζής χρησιμοποίησε ένα πιστόλι και μια επαναληπτική καραμπίνα που ανήκαν νόμιμα στον πατέρα του.

Στην ανακοίνωση αναφερόταν μάλιστα πως ο πατέρας του 17χρονου δεν κλείδωνε τα όπλα του αλλά απλώς τα τοποθετούσε μέσα σε μια ντουλάπα.

Να σημειωθεί πως στην πολιτεία του Τέξας απαγορεύεται να φυλάσσονται τα όπλα σε χώρους, όπου μπορούν ανήλικα άτομα να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Οι γονείς του Στόουν ισχυρίζονται πως ο νόμος δεν τηρήθηκε, ενώ τους κατηγορούν επίσης ότι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές για τις «επικίνδυνες τάσεις» του γιου τους, ούτε του εξασφάλισαν ψυχολογική βοήθεια από κάποιον ειδικό.