Skip to main content

Θέλει αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την πτώση ομάδων για μη αγωνιστικούς λόγους θεωρώντας πως σε διαφορετική περίπτωση το πρωτάθλημα μπορεί να τιναχθεί στον αέρα

Την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης προκάλεσε το γεγονός ότι η Super League δεν προχώρησε ούτε την Τετάρτη στην αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται.

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου επιθυμεί διακαώς να μην υπάρξουν υποβιβασμοί ομάδων για μη αγωνιστικούς λόγους. Θεωρούν δε ότι πρέπει να καταργηθεί τώρα η εν λόγω ποινή καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα τιναχθεί το πρωτάθλημα στον αέρα».

Όπως σημειώνεται, το βασικό επιχείρημά τους αφορά τον Παναθηναϊκό, αλλά όχι μόνο αυτόν. «Υπάρχουν αυτή τη στιγμή επτά ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Οπότε, είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουν τελικά να πληρούν τους όρους του φακέλου αδειοδότησης. Είναι δυνατόν να υποβιβαστούν επτά ομάδες; Θα διαλυθεί το πρωτάθλημα», είναι η θέση που εκφράζουν, προσθέτοντας πως: «Δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα να υπάρχει ποινή υποβιβασμού για μη αδειοδότηση, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε στους κανονισμούς της UEFA».

Μάλιστα κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν χθες ότι και πέρυσι ήταν απόλυτα αντίθετοι με τον υποβιβασμό του Ηρακλή για μη αγωνιστικούς λόγους, «αλλά τότε η Λίγκα δεν το έλαβε υπόψιν και τώρα το βρίσκει μπροστά της».

Όσο για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα ότι θα επιχειρηθεί να αλλάξει η στάση κάποιας εκ των μικρομεσαίων ομάδων που αυτή τη στιγμή ψηφίζουν κατά της αλλαγής, δηλαδή των ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρας, Πλατανιά ή Αστέρα Τρίπολης.