Skip to main content

Θεοδωράκης σε Μητσοτάκη: Είμαι σίγουρος ότι θα συναντηθούμε

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απηύθυνε χαιρετισμό στο Συνέδριο της ΝΔ, κατά τον οποίο προέτρεψε τη ΝΔ «να απαλλαγεί από τις πελατειακές σχέσεις».

Χαιρετισμό στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απ' όπου μίλησε για συνεργασία πέρα απ'τα κομματικά όρια. 

Συγκεκριμένα, κατά την παρέμβασή του προέτρεψε τη ΝΔ «να απαλλαγεί από τις πελατειακές σχέσεις και τον κρατισμό», ενώ, απευθυνόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και επικαλούμενος την ομιλία του Κωστή Χατζηδακη, δήλωσε πως «είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε και θα συναντηθούμε».

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία πυρά στη συγκυβέρνηση, τονίζοντας πως: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν για τους ίδιους λόγους που πιο παλιά έβριζαν και χτυπούν τα σφυριά στην wall Street».

Κατά τον ίδιο, «χρειαζόμαστε αλλαγές στην παιδεία, τη δικαιοσύνη και φυσικά και στον εκλογικό νόμο. Πρέπει να αλλάξουμε το δημόσιο και αυτό είναι η πιο απαιτητική δουλειά».

Μιλώντας για τη Ν.Δ, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως: «Το κόμμα σας θεώρησε σε πολλές περιπτώσεις το κράτος σαν προσωπικό τους λάβαρο. Έχετε αναγνωρίσει την ευθύνη του κόμματός σας και αυτό σας τιμά, αλλά δεν αρκεί. πρέπει να είστε έτοιμοι για κράτος χωρίς διακρίσεις και δικά σας παιδιά. Τα σχέδια πρέπει να γίνουν πράξη».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μάλιστα μιλώντας για τον λαικισμό που απειλεί Ελλάδα και Ε.Ε, ανέφερε πως: «Η νίκη δε θα επιτευχθεί με ευχολόγια. Δεν πρέπει κανείς από εμάς να αντιγράψει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να νικήσει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Και πρόσθεσε πως: «Εμείς στο Ποτάμι πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε το Κίνημα Αλλαγής. Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συναινέσεις. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι εδώ που έχει φτάσει η πατρίδα οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων».