Skip to main content

Θερινή ακαδημία με υποτροφίες διοργανώνει το τμήμα δημοσιογραφίας ΑΠΘ

Η ακαδημία θα λάβει χώρα από τις 13 έως τις 20 Ιουλίου 2018 ενώ εισηγητές θα είναι γνωστοί καθηγητές, ερευνητές και δημοσιογράφοι.

 

Θερινή ακαδημία με κεντρικό θέμα τις νέες τάσεις στα Μέσα Ενημέρωσης και την Δημοσιογραφία θα διοργανώσει το τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Στην οργάνωση της θερινής ακαδημίας συμμετέχουν η Ακαδημία της Deutsche Welle (DW Academie), το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Πανεπιστήμιο Novi-Sad της Σερβίας, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Κέντρο για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφόρηση, το Center for Media and Information Literacy του Πανεπιστημίου Temple των Η.Π.Α, το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο για την Παιδεία στα Μέσα και ο οργανισμός Proof: Media for Social Justice.

Η ακαδημία θα λάβει χώρα από τις 13 έως τις 20 Ιουλίου 2018 ενώ εισηγητές θα είναι γνωστοί καθηγητές, ερευνητές και δημοσιογράφοι όπως Veronique Mistiaen που έχει προταθεί για βραβείο Pulitzer.

Η κοινή πρωτοβουλία συγκεντρώνει, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το κύρος και την εξειδίκευση πολύ γνωστών Πανεπιστημίων και Οργανισμών από την Ευρώπη, την Ασία και τις Η.Π.Α, ενώ θα υποστηριχθεί από οργανισμούς, εταιρείες και think tanks που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνόρων.

Σημειώνεται ότι, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Konrad Adenauer, θα δοθούν πλήρεις υποτροφίες σε αριστούχους Έλληνες φοιτητές, κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Ακαδημίας, θα ακολουθήσει το πρόσθετο προαιρετικό διαδραστικό εργαστήριο, «Witnessing: Refugee Testimonies and Advocacy Workshop” (21-24 Ιουλίου).