Skip to main content

Αυτός είναι ο «πράκτορας μοντέλων» που καταδικάστηκε (φωτο)

Σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 11 ετών και αναμένεται να συλληφθεί για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Τα στοιχεία του 55χρονου που καταδικάστηκε πριν πρόσφατα (δείτε εδώ) σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 6 μηνών για πορνογραφία ανηλίκων και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας, που δεν παρέστη στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην, προέβη στις ασελγείς πράξεις τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2013. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο φυγόποινος προσέγγιζε νεαρά κορίτσια μέσω Facebook και παρουσιαζόταν ως εργαζόμενος ή υπεύθυνος σε πρακτορείο μοντέλων. Κατόπιν, εκβιάζοντας τις κοπέλες τις έπειθε να συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους ή και με αυτόν, τις οποίες κατέγραφε σε βίντεο. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, απέκτησε από την παραγωγή-δημοσίευση πορνογραφικού υλικού και διαχειρίστηκε χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους 2.700.000.

Ο άντρας είχε συλληφθεί για τις πράξεις του το 2014, μετά από σχετικές καταγγελίες των θυμάτων και είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Πλέον, αναμένεται η αστυνομία να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει, προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πρόκειται για τον Παπαδόπουλο Λάζαρο του Χρήστου και της Βαρβάρας, γεννηθέντα το 1963 στη Θεσσαλονίκη.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310-388372, 2310-388373 και 2310-388456. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.