Skip to main content

Στελέχη της κινεζικής Περιφέρειας Shanxi στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Πολιτισμού αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις που διατηρεί η Θεσσαλονίκη με πολλές πόλεις της Κίνας.

Στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε χθες, Πέμπτη 21 Ιουνίου, αντιπροσωπεία της κινεζικής Περιφέρειας Shanxi, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Δήμου γύρω από την εκπαίδευση, την οικονομία και τον τουρισμό.

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Liang Shujuan, συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, με τον οποίο συζήτησε, μεταξύ άλλων, την πρόθεση για σύσφιξη των σχέσεων της Θεσσαλονίκης με την πόλη Jincheng, καθώς και το ενδεχόμενο σύναψης συμφώνου φιλίας.

Η Περιφέρεια Shanxi συνοδεύεται από μια μακρά παράδοση 5.000 ετών, απέχει 500 χιλιόμετρα από το Πεκίνο, περιλαμβάνει 11 πόλεις και 119 νομούς με πληθυσμό 37 εκατομμυρίων κατοίκων και διαθέτει επτά αεροδρόμια. Αντίστοιχα, η πόλη Jincheng, φιλοξενεί 4.5 εκατομμύρια κατοίκους.

Όπως τόνισε η επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, στους άμεσους στόχους που έχει θέσει η περιφέρεια για τα επόμενα δυο χρόνια, συγκαταλέγονται η βιομηχανική ανάπτυξη και η αύξηση των ξένων επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, υπογράμμισε τις παραδοσιακά καλές σχέσεις που διατηρεί η Θεσσαλονίκη με πολλές πόλεις της Κίνας, καθώς και τη θετική πρόθεση του Δήμου για ανάπτυξη σχέσεων με την πόλη Jincheng.