Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρίστανε τον πράκτορα μοντέλων και ασελγούσε σε ανήλικες

Φωτογράφιζε τις κοπέλες σε στούντιο στους Αμπελόκηπους και στη Σοφούλη και στη συνέχεια τις εκβίαζε για να ασελγεί σε βάρος τους.

Σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και έξι μηνών, καθώς και καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 215.000 ευρώ καταδικάστηκε ένας 54χρονος στη Θεσσαλονίκη, για τις κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων. Συγκεκριμένα, θύματά του ήταν τρία ανήλικα κορίτσια, άνω των 15 ετών. 

Ο άνδρας, που δεν παρέστη στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην, προέβη στις ασελγείς πράξεις τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2013. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο φυγόποινος προσέγγιζε νεαρά κορίτσια μέσω Facebook και παρουσιαζόταν ως εργαζόμενος ή υπεύθυνος σε πρακτορείο μοντέλων.

Αφού οι κοπέλες ανταποκρίνονταν, ο άντρας συναντιόταν μαζί τους σε χώρο διαμορφωμένο ως στούντιο στους Αμπελόκηπους καθώς και σε έναν ακόμη χώρο στην περιοχή της οδού Σοφούλη, στην Καλαμαριά. Εκεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τις φωτογράφιζε, με το πρόσχημα ότι θα συμμετάσχουν σε κάποιον διαγωνισμό. Στην αρχή τις φωτογράφιζε με ρούχα και αργότερα με εσώρουχα. 

Στη συνέχεια, και εάν οι κοπέλες αρνούνταν να τις φωτογραφήσει γυμνές, ο άνδρας τις απειλούσε ότι θα δείξει τις φωτογραφίες στους γονείς τους. Εκβιάζοντας τις κοπέλες, τις έπειθε τελικά να συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους ή και με αυτόν, τις οποίες κατέγραφε σε βίντεο. 

Ο άντρας είχε συλληφθεί για τις πράξεις του το 2014, μετά από σχετικές καταγγελίες των θυμάτων και είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Πλέον, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, αναμένεται η αστυνομία να ξεκινήσει αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή.