Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη φάκα 8 για λαθραία τσιγάρα-Κατασχέθηκαν 4.000 πακέτα

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο, σε επιχειρήσεις κατά του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων

Σε συνολικά οκτώ συλλήψεις προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ενώ κατέσχεσαν περισσότερα από 4.000 αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα:

- Σε συντονισμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, με την συνεργασία της Ο.Π.Κ.Ε. και των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και «Ζ», συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί και μία ημεδαπή, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 232 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 17 συσκευασίες καπνού, τα οποία διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες. Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένα επιπλέον 50 πακέτα τσιγάρα και 10 συσκευασίες καπνού.

- Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες 52χρονο ομογενή, ο οποίος πουλούσε σε διερχόμενους πολίτες σε λαϊκή αγορά στην περιοχή της Ανάληψης, λαθραία καπνικά προϊόντα. Ειδικότερα, στην κατοχή του και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.458 πακέτα τσιγάρα και 70 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και χρηματικό ποσό προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του.

- Στην περιοχή του Ευόσμου, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν δύο νεαρούς αλλοδαπούς, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες συνολικά 170 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 15 συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.