Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένοχος 70χρονος για ασέλγεια σε 12χρονη-Αφέθηκε ελεύθερος

Του επιβλήθηκαν 10 χρόνια κάθειρξης, ωστόσο δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, ώσπου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Ένοχο για την αποπλάνηση ενός 12χρονου κοριτσιού έκρινε έναν ηλικιωμένο, 70 ετών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, για περιστατικά που συνέβησαν τον περσινό χειμώνα σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, ωστόσο η έφεσή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και αφέθηκε ελεύθερος, ώσπου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Ο 70χρονος συνταξιούχος είχε προφυλακιστεί και κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4-3), ενώ του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 70χρονος, πατέρας δύο γυναικών άνω των 30 ετών, πλησίασε το 12χρονο κοριτσάκι το καλοκαίρι του 2016, όταν αυτό έπαιζε με τους φίλους του σε ένα πάρκο, χωρίς όμως να προβεί σε ασελγή πράξη. Έκτοτε, ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του κοριτσιού και κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σπίτι της οικογένειας

Όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, ο συνταξιούχος έφερνε συχνά δώρα και παιχνίδια στα παιδιά, προσέφερε τρόφιμα στην οικογένεια, που αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, ενώ κάποιες φορές έπαιρνε την 12χρονη και τον αδερφό της από το σχολείο με το αυτοκίνητό του. 

Σε αυτό το διάστημα και εκμεταλλευόμενος την φιλική σχέση που είχε αναπτύξει με την οικογένεια, ο συνταξιούχος, σύμφωνα με τη δικογραφία, ασέλγησε σε βάρος του 12χρονου παιδιού. Κατά την πολύωρη απολογία του, ο ηλικιωμένος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια του παιδιού, που κατήγγειλε το γεγονός, δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.