Skip to main content

Θρήνος στο κέντρο φιλοξενίας της Θήβας για 4χρονο που βρέθηκε νεκρό

Το άτυχο αγοράκι βρέθηκε νεκρό μέσα σε δεξαμενή με λύματα, που βρίσκεται εντός του κέντρου φιλοξενίας, κοντά στο στρατόπεδο της Θήβας.

Τη βαθύτατη θλίψη του κι οδύνη, εκφράζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για το τραγικό συμβάν στη Θήβα, όπου ένα τετράχρονο αγοράκι, που διέμενε στο κέντρο φιλοξενίας, βρέθηκε νεκρό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού- Μακεδονικού πρακτορείου Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής αναφέρουν: «Πρόκειται για ένα πραγματικό τραγικό συμβάν. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του προς την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού και διαβεβαιώνει ότι θα συμβάλει από την πλευρά του με κάθε τρόπο προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να εξακριβώσουν με ακρίβεια και με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τα πραγματικά περιστατικά του τραγικού συμβάντος».

Υπενθυμίζεται ότι το 4 ετών αγοράκι αναζητούσε η οικογένειά του από νωρίς χθες το βράδυ. Τελικά το ιρακινής υπηκοότητας παιδί, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, βρέθηκε νεκρό μέσα σε δεξαμενή με λύματα, που βρίσκεται εντός του χώρου του κέντρου φιλοξενίας, κοντά στο στρατόπεδο της Θήβας.

Γύρω στις 11:00 το βράδυ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θήβας, που έσπευσε στο σημείο μαζί με ειδικό όχημα για να τραβήξει τα λύματα.

Αργότερα από τη Λαμία ξεκίνησε και η 7η ΕΜΑΚ για να συνδράμει, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού την ώρα που έφτανε στο κέντρο φιλοξενίας, είχαν καταφέρει να βγάλουν από το βόθρο το παιδί, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου, εκατοντάδες άτομα άρχισαν να φωνάζουν και να θρηνούν, ενώ υπήρξε και μεγάλη ένταση στο σημείο, επειδή οι πρόσφυγες αρνούνταν να παραδώσουν το άψυχο σώμα του παιδιού στο ΕΚΑΒ. Στο σημείο έφτασε και ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, όπου μετά από αρκετή ώρα μεγάλης έντασης τα πράγματα ηρέμησαν.