Skip to main content

Υπουργείο Οικονομίας: Σε εφαρμογή το πλάνο εξυγίανσης της ΕΒΖ

Η εταιρεία θα εξοφλήσει τις οφειλές του 2015 προς τους τευτλοπαραγωγούς τον Σεπτέμβριο και αυτές του 2016 μέχρι τα τέλη αυτού,

Ανακοίνωση για την εξόφληση των οφειλών και τις πληρωμές προς τους τευτλοπαραγωγούς και ιδιοκτήτες συγκομιστικών μηχανών τεύτλων από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης προχώρησε το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού.

«Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε πληρωμές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ προς τους τευτλοπαραγωγούς και τους ιδιοκτήτες συγκομιστικών μηχανών τεύτλων, μετά την εκταμίευση 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς προς την εταιρεία, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της υλοποίησης του πλάνου αναδιάρθρωσης του δανεισμού. Το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της ΕΒΖ», σημειώνει το υπουργείο και προσθέτει: «Η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει τόσο στην εξόφληση των οφειλών του 2015 όσο και σ' αυτή του 2016 ώστε να ομαλοποιηθεί η διαδικασία με τους παραγωγούς».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ενεργοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειες της διοίκησης της εταιρείας για περιστολή λειτουργικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του μισθολογικού κόστους, και για αναζήτηση επωφελών για την εταιρεία εμπορικών συμφωνιών θα είναι καταλυτικές για την επιστροφή σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

«Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του ΔΣ τόσο για την εξυγίανση της εταιρείας όσο και για την ενίσχυση της εγχώριας τευτλοπαραγωγής», καταλήγει