Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης - θεσμών για τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης

Κυβερνητικός παράγοντας είπε ότι με το πολυνομοσχέδιο των περίπου 600 σελίδων θα κλείσουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του κυβερνητικού διαπραγματευτικού επιτελείου και των εκπροσώπων των θεσμών πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της γ' αξιολόγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, από ελληνικής πλευράς μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, με το πολυνομοσχέδιο των περίπου 600 σελίδων θα κλείσουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και τα υπόλοιπα (για να συμπληρωθεί η λίστα με τα συνολικά 110 προαπαιτούμενα) θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Euro Working Group, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ενώ στην κυβέρνηση είναι διάχυτη η αισιοδοξία πως στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου θα δοθεί η έγκριση για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης και στη συνέχεια, στις αρχές Φεβρουαρίου, θα εκταμιευθεί η δόση από τον ESM.