Skip to main content

Την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από το Eurogroup αναμένει ο Fitch

H Handelsblatt εκτιμά πως ο οργανισμός αξιολόγησης βλέπει την Ελλάδα να βαδίζει στον σωστό δρόμο και αξιολογεί πιο θετικά τη φερεγγυότητα της χώρας

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλαδος αύξησε ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch εκτιμώντας ότι το Eurogroup θα χορηγήσει στην Ελλάδα περαιτέρω ανακούφιση για την εξυπηρέτηση του χρέους της κατά τη διάρκεια του έτους, γράφει η γερμανική Handelsblatt.

Όπως τονίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch βλέπει την Ελλάδα να βαδίζει στον σωστό δρόμο και αξιολογεί πιο θετικά τη φερεγγυότητα της χώρας.

Η αντίστοιχη βαθμολογία αυξήθηκε από «Β-» σε «Β», και οι προοπτικές είναι «θετικές», επομένως είναι δυνατές περαιτέρω βελτιώσεις στην αξιολόγηση.

Ο οίκος Fitch αναμένει μείωση των πολιτικών κινδύνων στην Ελλάδα. Επιπλέον, τα νομοθετικά μέτρα πρέπει να λειτουργήσουν έως το 2020 και να βελτιώσουν αισθητά την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών. Ο οργανισμός αναμένει επίσης από το Eurogroup να παράσχει στη χώρα περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους κατά τη διάρκεια του έτους.