Skip to main content

Την πρώτη τακτική συνεδρίαση για φέτος πραγματοποίησε το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία

Με την ευλογία της βασιλόπιτάς της από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως π. Διονύσιο Πατσάνη άρχισε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του 2017 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ, ο οποίος μετέφερε στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις ευχές του, ευρισκομένου στον Άγιον Όρος, επιχωρίου Μητροπολίτη κ.κ Βαρνάβα.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, στη συνεδρίαση απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, που υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία.

Τυχερός της βασιλόπιτας, μεταξύ των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, αναδείχθηκε ο Δήμος Αμφίπολης, μια κοινωνική δράση του οποίου θα ενισχύσει η ΠΕΔΚΜ με το ποσόν των 5.000 ευρώ και με την ομόθυμη προσδοκία όλων να συνεχιστεί, εντός του 2017, το ανασκαφικό έργο και η αποκάλυψη των θησαυρών της. Τυχερός μεταξύ των παρισταμένων εκπροσώπων των Πολιτειακών, Πολιτικών και Αυτοδιοικητικών Φορέων αναδείχθηκε το Κοινοβούλιο το οποίο εκπροσώπησε ο μοναδικός παριστάμενος Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, στον οποίο απονεμήθηκε εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

Ακολούθησε σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων της ΠΕΔΚΜ του 2016 από τον Πρόεδρό της κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης (συνημμένο το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Προέδρου).

Πριν από την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ απένειμε τιμητική διάκριση στον ιδρυτή και αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΜΑΣΟΥΤΗΣ α.ε» κύριο Διαμαντή Μασούτη, ο οποίος ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της ΠΕΔΚΜ, μερίμνησε για την, εκ μέρους της Εταιρείας του, χορήγηση ιατρονοσηλευτικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, αναδιατάσσοντας και αναβαθμίζοντας έτσι τις παρεχόμενες προς την οικεία τοπική κοινωνία υπηρεσίες του.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξη,  το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε:

(α) να ζητηθεί από τις εταιρείες ΔΕΗ (για όλους τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας), Διανομής Φυσικού Αερίου (για τους Δήμους που καλύπτονται από το δίκτυό της), και ΕΥΑΘ (για τους Δήμους του χώρου ευθύνης) να καθιερώσουν ειδικό μειωμένο τιμολόγιο για τις καταναλώσεις του μηνός Ιανουαρίου 2017, κατά τον οποίο σημειώνονται ασυνήθιστα μεγάλες καταναλώσεις λόγω της παρατεταμένης πρωτοφανούς κακοκαιρίας,

(β) να ζητηθεί η χορήγηση εκτάκτων ενισχύσεων στους Δήμους, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών στην θέρμανση των Σχολείων και στις εκτεταμένες συντηρήσεις στις οποίες καλούνται να προβούν,

(γ) να ενισχύσει η ΠΕΔΚΜ το Αγροτικό Ιατρείο της Τοπικής Κοινότητας Επταλόφου Κιλκίς με απαραίτητο για την λειτουργία του εξοπλισμό, καθώς και την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου του Σχολαρχείου της Τοπικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παππά του ομώνυμου Δήμου.

Να ορίσει τους εκπροσώπους της ΠΕΔΚΜ σε σειρά επιτροπών και συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

(δ) ορίστηκε να πραγματοποιηθεί η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στο Σιδηρόκαστρο του Δήμου Σιντικής, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, σε μια συνέχεια της διεξαγωγής συνεδριάσεων των οργάνων της ΠΕΔΚΜ στις έδρες των κατά τόπους Δήμων-μελών της και να ενισχύσει οικονομικά το Δήμο Σιντικής για τον ιατροτεχνικό εξοπλισμό δύο αγροτικών του ιατρείων.