Skip to main content

Το bullying στον Ρουβά και ποιος διεκδικεί Νόμπελ Ειρήνης

Το bullying στον Ρουβά για το «ναι» στο δημοψήφισμα, ποιος διεκδικεί Νόμπελ Ειρήνης και η επέτειος απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας κοροϊδέψουν πάλι οι Αλβανοί (η ελπίδα πεθαίνει τελευταία). Ο Γ. Σούρλας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του "Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940" στη Βέροια, χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις της σύγκλησης της Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδος-Αλβανίας, που συνεδρίασε προ διημέρου στην Αθήνα για τον ενταφιασμό των πεσόντων στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου κατά το Έπος 1940-41.

Έστω και μετά από 75 χρόνια, από τον ηρωικό θάνατό τους και 10 χρόνια από την κύρωση της Συμφωνίας από τα κοινοβούλια Ελλάδος-Αλβανίας για τα δύο Στρατιωτικά Κοιμητήρια στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες, διαφαίνεται θετική προοπτική για την αποκατάσταση της μεγάλης εθνικής και ανθρωπιστικής εκκρεμότητας. Είδομεν…

Άκου τώρα… O αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, διεκδικεί... Νόμπελ Ειρήνης. Τέτοιο είναι το κατάντημα με την φαρσοκωμωδία των Νόμπελ Ειρήνης, που στο παρελθόν βράβευσαν, το 2009 τον Μπάρακ Ομπάμα, τον 2002 τον Τζίμυ Κάρτερ, το 1999 τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα που είχαν τότε απαγορέψει να περιθάλπονται οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο που καταδιώκονταν από τους Αλβανούς και μάλιστα είχαν καταγγείλει τους Έλληνες γιατρούς γιατί τους βοήθησαν [οι οποίοι αποχώρησαν, και από εκεί η ένταση στις σχέσεις Μουζάλα - Βουδούρη, με τον πρώτο να παραμένει στην οργάνωση].

Μεγάλη τουριστική εταιρεία στην Αθήνα, μηνύει το ελληνικό δημόσιο, επειδή πρέσβυς στην Ασία -όπως καταγγέλλεται- στέλνει τουρίστες σε άλλη εταιρία. Το σημαντικό δεν είναι τόσο ο ενδεχόμενος χρηματισμός διπλωμάτη μας -έχουμε καταλάβει πολλά με το θέμα της ελληνοποίησης Γεωργιανών και λοιπών-, αλλά αποτελεί ίσως και μια εξήγηση γιατί κάποιοι στέκουν εμπόδιο στην ανάδειξη της Αμφίπολης.

Στην αποκάλυψη ότι μετά τη δημόσια τοποθέτησή του υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα στις αρχές Ιουλίου του 2015 είχε υποστεί bullying για την τοποθέτησή του αυτή, προχώρησε ο Σάκης Ρουβάς κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την εντυπωσιακή βραδιά στο Κρεμλίνο, ξεκαθαρίζοντας ότι και στο μέλλον θα συνεχίσει να εκφέρει δημόσια την άποψή του «άσχετα, εάν διαφωνούν πολλοί».

Ήταν αναμενόμενο να δεχθεί μπούλινγκ από τους "προοδευτικούς", αφού συμπεριφέρονται με σταλινική νοοτροπία, επιτιθέμενοι σε κάθε έναν που έχει διαφορετική γνώμη από την δική τους, την αραχνιασμένη και καταδικασμένη από την σύγχρονη ιστορία. Άπειρα τα παραδείγματα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, του "προοδευτικού" χώρου.

Η αντιδημοκρατικότητα, για όσους τυχόν την αμφισβητούν, φάνηκε και από την δήλωση κυβερνητικού στελέχους, ότι δεν σέβονται την απόφαση των δικαστηρίων, αλλά την εφαρμόζουν. Πρόκειται για έλλειμμα δημοκρατίας στην ελληνική πολιτεία, όταν η κυβέρνηση δεν σέβεται τις αποφάσεις της Τρίτης Εξουσίας.

Όπως συνέβαινε στα σταλινικά καθεστώτα, η λύση είναι απλή. Αντικαθιστάς τους δικαστές που δεν "συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις", όπως έλεγαν στην 21η Απριλίου, και όλα καλά. Άλλωστε, μεγαλοσχήμονες δικαστικοί δεν μας έκρυψαν την κομματική τους τοποθέτηση.

Σαν σήμερα απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη. Θα ακουστούν συνθήματα με κυρίαρχο το «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Καλό είναι να εναλλάσσεται και με το ομόηχο «Η Ελλάδα ποτέ δεν μαθαίνει».