Skip to main content

Το φλερτ Τσίπρα-Σοσιαλιστών και το «δούλεμα» στους Κινέζους

Το φλερτ του Τσίπρα με τους σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης και το «δούλεμα» της κυβέρνηση στους Κινέζους της Cosco για τον ΟΛΠ.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω. Έγιναν οι σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης κομμουνιστές, ή ο Τσίπρας έγινε σοσιαλδημοκράτης; Σε καλή θέση στην "οικογενειακή" φωτογραφία κατά την Σύνοδο των Σοσιαλδημοκρατών βρέθηκε ο Τσίπρας, όπου πλέον πρέπει να συμπλέει με την Φώφη.

Μάλιστα στην προηγούμενη Σύνοδο ο Τσίπρας είχε περιοριστεί σε μία άκρη της οικογενειακής φωτογραφίας, αλλά προχθές βρέθηκε ανάμεσα στους άλλους. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που στενοχωριέμαι επειδή δεν είμαι "προοδευτικός" για να καταλαβαίνω τι σημαίνουν όλα αυτά.

[Να δεις που θάρθει στιγμή που και ο Κατρούγκαλος -κατά πρόσφατη δήλωση του "κομμουνιστής"- θα συναγελάζεται με σοσιαλδημοκράτες. Εκτός αν του πάρει το υπουργείο ο Τσίπρας, και θυμηθεί την Λούξεμπουργκ].

Τι υπαινιγμός για την "Λυσιστράτη" του Λαζόπουλου ήταν αυτός του Παπαχρήστου στα "Νέα"; Εντάξει, συζητιόταν, αλλά όχι δημόσια και μάλιστα σε μεγάλη εφημερίδα. Αναφερόμενος σε άρθρο του Λαζόπουλου για το Brexit, μάλλον επιτιμητικό για τον Τσίπρα και το δικό του δημοψήφισμα, έγραψε ο Παπαχρήστου:

«Σε ό,τι δε αφορά την ουσία του θέματος και επ' αυτού έχω κάτι: ποσώς τον ενδιαφέρει το brexit το τρελό αγόρι: όλο το άρθρο είναι προσανατολισμένο στο πώς θα στριμώξει τον Τσίπρα που πέρσι δεν έκανε το αυτονόητο με το δικό του δημοψήφισμα και φέτος δεν παραδειγματίζεται από τους Βρετανούς. Εγώ το είχα πει: αυτή τη Λυσιστράτη Λάκη που κόπηκε από την Επίδαυρο θα την πληρώσει ακριβά ο Τσίπρας...»

Δεν θα σοβαρευτούμε ποτέ. Εντάξει, την διγλωσσία των πολιτικών μας την συνηθίσαμε. Έγινε κάτι σαν βίωμά μας. Αλλά να δουλεύουμε και τους Κινέζους! Έγραψε εχθές η voria.gr., ότι οι επενδυτές της Cosco έφριξαν που είδαν ότι «το κατατεθέν σχέδιο νόμου δεν είναι μόνο διαφορετικό, αλλά και εντελώς αντίθετο αφενός με βασικούς όρους της συγκεκριμένης συμφωνίας, αφετέρου με τα δεδομένα επί των οποίων βασίστηκε η οικονομική προσφορά της εταιρείας μας για την εξαγορά της ΟΛΠ ΑΕ».

Σηκώνεις τα χέρια ψηλά! Δεν λένε να σοβαρευτούν, και δεν ξέρουν ποιον να πρωτοκοροϊδέψουν. Τους Κινέζους; τους εργαζόμενους; τους 53+; τον ελληνικό λαό; την Τρόικα; Ποιο θα είναι το τέλος; Το είδαμε σε μια παλιά ελληνική ταινία, τον "Ψευτοθόδωρο". Όπου κυριάρχησε για μεγάλο διάστημα με τα ψέματα, ώσπου νάρθει η στιγμή της αποκάλυψης. Που πάντα έρχεται.

Κι άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος μάς λέει αυτά που ξέρουμε, αλλά δεν αντιδρούμε: «Το ελληνικό δημοψήφισμα έγινε με ερώτημα τις προτάσεις του προέδρου της Κομισιόν για τη δεύτερη αξιολόγηση. Η αρνητική ψήφος των Ελλήνων ακύρωσε την πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών που με τη σειρά του οδήγησε στη διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας από το 0, «που ήταν 10 φορές χειρότερη».

Να δω τι θα σκαρφιστεί η αριστερίστικη ιντελιγκέντσια, για να γιορτάσουμε μεθαύριο, εν χορδαίς και τυμπάνοις [και νταουλίοις] την επέτειο του μεγαλοπρεπούς "όχι" - 17 ώρες διαπραγματευόταν ο ηγέτης μας, δεν θα το γιορτάσουμε;