Skip to main content

Το νέο μοντέλο του Ford Fiesta έρχεται στην Ελλάδα

Με νέες τεχνολογίες, αναβαθμισμένα οδηγικά χαρακτηριστικά και πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, οι πρώτες εκδόσεις αναμένονται σε λίγες ημέρες.

του Νίκου Χριστόπουλου

Το νέο Ford Fiesta ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Ford στην Κολωνία. Το νέο μοντέλο αποτελεί την 8η γενιά Fiesta και έρχεται για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των συνολικά 40+ χρόνων από την ημέρα κυκλοφορίας του πρώτου Ford Fiesta το 1976.

Η Ford έχει επενδύσει περίπου 293 εκατομμύρια Ευρώ σε νέες διαδικασίες παραγωγής στο εργοστάσιο της Κολωνίας – που ήδη θεωρείται από τα πιο αποδοτικά εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο - με την προοπτική ένα Fiesta να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής κάθε 68 δευτερόλεπτα.

Το λανσάρισμα του νέου Ford Fiesta ξεκινά από την Ελλάδα, αφού η χώρα μας θα υποδεχτεί τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής. Οι πρώτες εκδόσεις αναμένονται σε λίγες ημέρες με τις παραδόσεις να αρχίζουν τον Ιούλιο. Με νέες τεχνολογίες, αναβαθμισμένα οδηγικά χαρακτηριστικά, πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, τιμές που ξεκινούν από τα 12.990€ και 8 χρόνια εγγύηση, είναι βέβαιο πως θα γίνει και πάλι το σημείο αναφοράς για την κατηγορία των σούπερ μίνι!

Δυναμική εξωτερική εμφάνιση

O σχεδιασμός του Ford Fiesta ήταν πάντα ένα από τα χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Κατά τη διάρκεια της πορείας του, το δημοφιλές μοντέλο της Ford έχει κερδίσει πολλά σχεδιαστικά βραβεία. Η εμφάνιση του νέου Ford Fiesta είναι βασισμένη στο τολμηρό στυλ του απερχόμενου Fiesta. Διατίθεται σε 3-θυρο και 5-θυρο αμάξωμα και διαθέτει πιο φινετσάτη και κομψή σχεδίαση.

Το καπό υιοθετεί πιο ήπια σχεδίαση χωρίς κεντρικό φούσκωμα με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται η νέα φαρδύτερη μάσκα. Το σύγχρονο σχήμα των προβολέων δίνουν την αίσθηση ότι αγκαλιάζουν το αμάξωμα, ένα στοιχείο άμεσα αναγνωρίσιμο.

Το προφίλ είναι πιο διακριτικό και λιγότερο σφηνοειδές που σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο αμάξωμα σε μήκος κατά 71 mm και σε πλάτος κατά 12 mm, προσδίδει μία πιο premium εμφάνιση.

Στο πίσω μέρος, τα νέα οριζόντια φώτα αναδεικνύουν το μεγαλύτερο πλάτος του αυτοκινήτου και παράγουν μια χαρακτηριστική εμφάνιση.



Άνετο εσωτερικό με πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης

Η νέα σχεδιαστική προσέγγιση του εσωτερικού του νέου Ford Fiesta αποφασίστηκε ύστερα από αμέτρητες ώρες αξιολόγησης της αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με τα οχήματά τους, επιτρέποντας στη σχεδιαστική ομάδα να αποκτήσει πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο συνύπαρξης ανθρώπων-αυτοκινήτων και τη χρήση του εσωτερικού σε καθημερινή βάση.

Το αποτέλεσμα είναι μία συναρπαστική, οδηγοκεντρική σχεδίαση εσωτερικού, εμπνευσμένη από έξυπνες συσκευές και tablets που έχουν άμεση απήχηση σε μία ευρεία βάση πελατών. Η Εργονομική σχεδίαση για τα χειριστήρια, τις ενδείξεις των οργάνων και της κεντρικής οθόνης που παρέχει σαφείς πληροφορίες με μια ματιά, καθώς και η χρήση υλικών που είναι ευχάριστα στην αφή, συμβάλουν σε μία αίσθηση ευρυχωρίας, υψηλής ποιότητας κατασκευής και δημιουργούν ένα κομψό και σύγχρονο εσωτερικό.

Η διάταξη και η θέση της κεντρικής οθόνης είναι πιο ελκυστική. Διαθέτει ελάχιστους διακόπτες και χειριστήρια, και βρίσκεται πιο κοντά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Το τιμόνι έχει επίσης λιγότερα χειριστήρια. Ο αριθμός διακοπτών στην κεντρική κονσόλα έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό, συγκριτικά με το απερχόμενο Fiesta, ενώ πολλά χειριστήρια συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις στην οθόνη αφής 8 ιντσών.

Επιπλέον, πρόσθετα πακέτα εξατομίκευσης του εσωτερικού χώρου προσφέρουν διαφορετικές επιλογές σε στοιχεία όπως το χρώμα στις ραφές των καθισμάτων ή τη γκάμα αποχρώσεων και υλικών της ταπετσαρίας, ώστε να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη τάση των πελατών για διαφοροποίηση και παράλληλα να ενισχύσουν το στοιχείο της αποκλειστικότητας, διατηρώντας όμως πάντα την ισορροπία και την αρμονία του εσωτερικού.

Ανανεωμένοι κινητήρες

Το νέο Ford Fiesta θα προσφέρεται στην Ελληνική αγορά με ανανεωμένη γκάμα κινητήρων που θα περιλαμβάνει τους γνωστούς από το προηγούμενο μοντέλο κινητήρες βενζίνης 1.0L EcoBoost (100PS, 125PS & 140PS), αλλά και έναν νέο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.1L απόδοσης 85 ίππων. Ανανεωμένη είναι και η γκάμα των κινητήρων πετρελαίου. Ο γνωστός 1,5L TDCi έχει πλέον αυξήσει την ισχύ του στους 120 ίππους, ενώ θα διατίθεται μία πιο οικονομική παραλλαγή του κινητήρα αυτού με απόδοση 85 ίππους. Όλοι οι κινητήρες βενζίνης EcoBoost και οι κινητήρες πετρελαίου συνδυάζονται με νέα 6-τάχυτα κιβώτια ταχυτήτων χαρίζοντας στο νέο Ford Fiesta απολαυστική οδήγηση και εξαιρετική οικονομία καυσίμου με χαμηλές εκπομπές CO2.

Σε συνεργασία με το GOnews