Skip to main content

Το πλούσια γευστικό ελληνικό ακτινίδιο κατακτά τον Καναδά

Τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις - παραγωγοί ακτινιδίου δημιούργησαν σημαντικές προσδοκίες για το άνοιγμα μιας ακόμα αγοράς για το προϊόν

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε το ελληνικό ακτινίδιο στο Μοντρεάλ του Καναδά, εντυπωσιάζοντας καταναλωτές αλλά και εισαγωγείς με την πλούσια γεύση του, το ζωηρό του χρώμα και το ιδανικό σχήμα του.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η ανταπόκριση κοινού και ειδικών στην παρουσία τεσσάρων ελληνικών επιχειρήσεων-παραγωγών ακτινιδίου (Αγροτικός Συνεταιρισμός Χρυσοχωρίου ΝΕΣΠΑΡ, Αγροτικός Συνεταιρισμός ΝΕΣΤΟΣ, Αλκυών ΑΕ και Γκουστέρα ΑΕ) στη διεθνή έκθεση SIAL Canada 2016 υπήρξε πραγματικά ενθουσιώδης, δημιουργώντας σημαντικές προσδοκίες για το άνοιγμα μίας ακόμα αγοράς για το ελληνικό ακτινίδιο.

Οι τέσσερις φορείς επισκέφθηκαν από 13 έως 15 Απριλίου τη SIAL, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων της Βορείου Αμερικής, προκειμένου να προωθήσουν στην τοπική αγορά το ευρωπαϊκό – και ιδιαίτερα το ελληνικό – ακτινίδιο, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος PREMIUM EUROPEAN KIWI.

Η αποστολή αποτελούνταν από τους προέδρους των οργανώσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα PREMIUM EUROPEAN KIWI κκ. Μιχάλη Ξεκαρφωτάκη (ΑΣ ΝΕΣΠΑΡ), Γιώργο Παναγιωτίδη (ΑΣ ΝΕΣΤΟΣ), Αχιλλέα Πενλίογλου (Αλκυών ΑΕ), Δημήτρη Λούτσιγκα (Γκουστέρα ΑΕ) καθώς και συνεργάτες τους.

Την αποστολή συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Σωτήριος Παπαδόπουλος.

Το περίπτερο του προγράμματος PREMIUM EUROPEAN KIWI, από τα πλέον εντυπωσιακά της έκθεσης τόσο σε μέγεθος όσο και σε σχεδίαση,  απέσπασε θετικά σχόλια από τους επισκέπτες της έκθεσης  και από τους λοιπούς εκθέτες, κάνοντας ένα δυναμικό ξεκίνημα στην υλοποίηση του τριετούς προγράμματος προώθησης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην έκθεση SIAL Canada 2016, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μοντρεάλ κ. Νικόλαο Σιγάλα, τη Σύμβουλο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων  της Πρεσβεία της Ελλάδας στην Οττάβα κ. Πελαγία Σουσιοπούλου, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ κ. Νικόλαο Παγώνη αλλά και πλήθος εισαγωγέων και εμπόρων της Καναδικής αγοράς.

Παράλληλα, διοργανώθηκε δειγματισμός των ακτινιδίων σε 10 κεντρικά σούπερ μάρκετ για διάστημα πέντε ημερών, προβολή γιγαντοαφισών του προγράμματος σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και ειδική εκδήλωση προώθησης με μενού ειδικά σχεδιασμένο και βασισμένο στο ακτινίδιο, το οποίο εντυπωσίασε τους παρισταμένους.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής πραγματοποίησαν πάνω από 50 στοχευμένες B2B συναντήσεις με εισαγωγείς, brokers και διανομείς ακτινιδίων από τον Καναδά, τις ΗΠΑ και ασιατικές χώρες.
Το έργο “Premium European Kiwi” υλοποιείται με κοινοτικά, εθνικά κονδύλια και ιδία συμμετοχή και στόχοι του είναι:  α) Η ανάδειξη των ποιοτικών στοιχείων του ευρωπαϊκού ακτινιδίου και β) Η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τα οφέλη της κατανάλωσης ακτινιδίων για την υγεία του οργανισμού
Χώρες-στόχοι του έργου είναι:

  • Ο Καναδάς,
  • τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και
  • η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία Συμβούλων WIN, με σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση σε συγχρηματοδοτούμενα έργα προώθησης εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων.