Skip to main content

Το πρόγραμμα «Μπορείς κι εσύ» φέρνει σε επαφή ΑμεΑ με ΑμεΑ πρότυπα

Στον πρώτο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος διεξήχθησαν ομαδικές διαδραστικές live συνεδρίες σε 6 πόλεις ενώ οι άμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 200.

Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου χρόνου υλοποίησης του προγράμματος “Μπορείς και εσύ!” πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “The Tipping Point” σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης "Περπατώ" πραγματοποιούν το “Μπορείς και εσύ”, πρόγραμμα ενεργοποίησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης ΑμεΑ μέσα από τη σύνδεσή τους με ΑμεΑ-πρότυπα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη και προβολή role-models (μέντορες/πρότυπα) για ΑμεΑ που έχουν αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα, ζουν σε αντίστοιχο περιβάλλον και παρόλα αυτά έχουν πετύχει στη ζωή τους ενώ απασχολούνται σε τομείς που αποδεικνύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν ανεξάρτητα από την αναπηρία τους.

Πιο απλά, στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε ΑμεΑ που βρίσκονται ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και δυνατότητες και να εμπνευστούν, μέσω της αλληλεπίδρασης με τα ΑμεΑ πρότυπα. Πιο συγκεκριμένα, στον πρώτο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος διεξήχθησαν ομαδικές διαδραστικές live συνεδρίες σε 6 πόλεις, Χίο, Θάσο, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη ενώ οι άμεσα ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 200.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εκπρόσωποι του “The Tipping Point” και του “Περπατώ” μίλησαν για την αναγκαιότητα και τα οφέλη που αναδείχθηκαν μέσα από το “Μπορείς και εσύ”, ενώ η Dr. Βασιλική Γαροπούλου, M.Sc.’s., Ph.D., P.D. Καθ. Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Νευροαποκατάστασης, μοιράστηκε την εμπειρία της ως μέντορας.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία του προγράμματος, καθώς συνδέθηκαν μέσω live video με τη μέντορα Μαίρη Κιολέ η οποία ζει και εργάζεται στη Σουηδία, προκειμένου μοιραστεί την εμπειρία της και να συζητήσουν για τις σπουδές, την εργασία και την ένταξη των ΑμεΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.