Skip to main content

Τουρκικά ΜΜΕ: Αυτές οι χώρες φταίνε για την... ελληνική επιθετικότητα

Τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατονομάζει η Yeni Şafak ως υπαίτιους της... ελληνικής επιθετικότητας.

Προσπάθεια κλιμάκωσης των εντάσεων με την Ελλάδα στο Αιγαίο από δυνάμεις που αντιδρούν στην τουρκική εισβολή στην Αφρίν βλέπει η φιλοκυβερνητική Yeni Şafak.

«Τα ονόματα πίσω απο την επιθετικότητα της Ελλάδας είναι οι συνήθεις ύποπτοι», γράφει η τουρκική εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο «Ποιος υποδαυλίζει την Αθήνα» κατονομάζοντας τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως τις χώρες αυτές την ώρα που η Τουρκία «καταπολεμά με επιτυχία τρομοκρατικές δυνάμεις στο Αφρίν».

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Yeni Şafak, η Ελλάδα «παραβιάζει συχνά τα τουρκικά χωρικά ύδατα», προσπαθεί να παρενοχλήσει τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη, ενώ αυξάνει την ίδια ώρα τον αριθμό των οπλικών συστημάτων Joint Standoff Weapons (J-SOWs).

Παράλληλα γίνεται λόγος για τις υποθέσεις που έχουν οδηγήσει στο κόκκινο τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, όπως η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, η απόρριψη από ελληνικά δικαστήρια του αιτήματος της Άγκυρας για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν το καλοκαίρι του 2016 καθώς και των εννέα που συνελήφθησαν στην Αθήνα λίγο πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, αλλά και για τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου.