Skip to main content

Τραγωδία στην Κατερίνη: Τρεις νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα (vid)

Μετά από κλήση για τη φωτιά, στο σημείο στην οδό Μ.Αλεξάνδρου έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με δώδεκα άντρες.

Νεκρά εντοπίστηκαν τρία άτομα στην Κατερίνη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε πενταόροφη πολυκατοικία στην οδό Μ.Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το ένα άτομο, ένας άντρας 77 ετών, βρέθηκε απανθρακωμένο σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, όπου και ξέσπασε η πυρκαγιά.

Τα άλλα δύο άτομα, ένας 81χρονος και μια 43χρονη, έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις και εντοπίστηκαν στον 2ο όροφο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, τα τρία άτομα είχαν συγγενική σχέση, οι δύο ηλικιωμένοι ήταν αδέρφια και η γυναίκα, η κόρη του 81χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά είναι πολύ πιθανόν να ξέσπασε από ένα θερμαντικό σώμα που υπήρχε στο διαμέρισμα. Πιθανότατα η θερμάστρα έπεσε στο πάτωμα και από εκεί ξέσπασε η πυρκαγιά.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της πυρκαγιάς έπαιξε το γεγονός πως ο ηλικιωμένος συγκέντρωνε στο διαμέρισμα του διαφορά αντικείμενα που βοήθησαν τις φλόγες να επεκταθούν στο σπίτι. Δυστυχώς ο 77χρονος δεν κατάφερε να αντιδράσει και εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες νεκρός.

Φρικτό θάνατο βρήκαν και ένας 81χρονος με την 43χρονη κόρη του βρίσκονταν σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της πολυκατοικίας. Η 43χρονη σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να βγει στο μπαλκόνι όμως δεν τα κατάφερε καθώς έχασε τις αισθήσεις από τις αναθυμιάσεις.

Φέρεται να καθυστέρησε να βγει καθώς προσπαθούσε να μεταφέρει και τον κατάκοιτο πατέρα της ώστε να τον σώσει.

Κατά την επιχείρηση από υπερκείμενους ορόφους διασώθηκαν άλλα οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μωράκι. Τα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, διασώθηκαν από τους άντρες της πυροσβεστικής με κλίμακα.

Από τις αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά τέσσερα άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Με αδιαθεσία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης ο οποίος επιχειρούσε στο σημείο.

Μετά από κλήση για τη φωτιά, στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 12 άντρες από την Π.Υ. Κατερίνης. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνήσει το προανακριτική τμήμα της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στο διαμέρισμα, όπου ξέσπασε η φωτιά, υπήρχαν πολλά εύφλεκτα αντικείμενα.

πηγή φωτογραφιών: toanatreptiko.blogspot.gr