Skip to main content

Τραπεζίτες: Επέστρεψε η αβεβαιότητα στο τραπεζικό σύστημα

Η συνάντηση ΕΕΤ - θεσμών έγινε με αντικείμενο, κυρίως, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Την επιστροφή της αβεβαιότητας στο τραπεζικό σύστημα κατά το πρώτο δίμηνο του 2017, επεσήμανε υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της συνάντησης των επικεφαλής των κλιμακίων με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Η συνάντηση έγινε με αντικείμενο, κυρίως, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2016 τα πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί και ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, στη συνάντηση θα τεθεί σχεδόν το σύνολο των θεμάτων.