Skip to main content

Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Από τον Βόλο ξεκίνησε το τουριστικό λεωφορείο - Έκανε στάση και στη Θεσσαλονίκη (φωτο+video)

Νέες πληροφορίες σχετικά με το τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο σοκαριστικό τροχαίο στη Ρουμανία με έναν νεκρό και 23 τραυματίες

Από τον Βόλο, χθες το απόγευμα στις 19:30, ξεκίνησε το τουριστικό λεωφορείο το οποίο ενεπλάκη σήμερα στο σοκαριστικό τροχαίο, με ένα νεκρό και 23 τραυματίες, στο Βουκουρέστι στη Ρουμανία, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Διαβάστε: Σοβαρό τροχαίο στο Βουκουρέστι με λεωφορείο που μετέφερε 47 Έλληνες τουρίστες - Ένας νεκρός, 23 τραυματίες

Συγκεκριμένα, πρόκειται για χριστουγεννιάτικη εκδρομή, την οποία οργάνωσε τουριστικό πρακτορείο με έδρα τη Λάρισα, με τους περισσότερους από τους εκδρομείς να είναι από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Μάλιστα, βάσει των πληροφοριών της Voria.gr, το λεωφορείο έκανε δύο στάσεις, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, από  όπου επιβιβάστηκαν άτομα με τελικό προορισμό τη ρουμανική πρωτεύουσα.

Οι περισσότεροι επιβάτες είναι από Λάρισα και Θεσσαλονίκη και λιγότεροι από τον Βόλο, την αφετηρία της διαδρομής.

Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη περίοδο οργανώνονται από τουριστικά γραφεία δεκάδες οδικές εκδρομές προς τον συγκεκριμένο προορισμό, ο οποίος θεωρείται οικονομικά προσιτός και ως εκ τούτου δημοφιλής, ειδικά την εορταστική περίοδο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από ποια περιοχή είναι το άτομο που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο -που μάλλον έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα- παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα, η οποία έπεσε στην οροφή του πούλμαν. Επίσης, μετά την πρόσκρουση τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους παραπάνω, ο ένας είναι νεκρός και οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

 

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, στα οποία έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», μετέδωσαν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.