Skip to main content

Τσακαλώτος: Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Μπραντ Πιτ και ο... Κουασιμόδος(vid)

Με ένα λογοπαίγνιο απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στον Άδ. Γεωργιάδη και τον Κ. Τασούλα για τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ στην κυβέρνηση

«Τη Τζούλια Ρόμπερτς μπορεί να την ερωτευτεί και ο Μπραντ Πιτ και ο Κουασιμόδος». Αυτό ήταν το λογοπαίγνιο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κώστα Τασούλα ότι η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς δέχεται τα συγχαρητήρια του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

«Έπρεπε να έρθει η "πρώτη φορά Αριστερά" για να μας δώσει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συγχαρητήρια. Έως τώρα δεν είχαμε την χαρά να μας συγχαίρει. Το καταφέρατε. Γίνατε σφοδρότεροι ΝΑΤΟιστές και από τους σφοδρότερους φιλοαμερικάνους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια και ο κ. Τασούλας είπε «γελάμε που σας δίνουν συγχαρητήρια οι Αμερικάνοι. Το 1950 έριξαν την κυβέρνηση Πλαστήρα οι Αμερικανοί γιατί ζήτησε από τη Γιουγκοσλαβία να απαλείψει από το εσωτερικό της το όνομα "Μακεδονία"».

«Την Τζούλια Ρόμπερτς μπορεί να την ερωτευτεί και ο Μπράντ Πιτ και ο Κουασιμόδος», απάντησε τότε ο υπουργός Οικονομικών, υπονοώντας προφανώς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τόσο ερωτεύσιμη και πετυχημένη όσο η σταρ του Χόλιγουντ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση του πολυνομοσχεδίου ο κ. Τσακαλώτος χρησιμοποίησε την ιστορία του «κακοπληρωτή Ευκλείδη» και του «έντιμου Θανάση» προκειμένου να πείσει ότι οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη διορθώνει τις όποιες αδικίες.