Skip to main content

Τσίπρας: Δεν είπα ποτέ στον Ερντογάν ότι θα επιστραφούν οι οκτώ

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Ερντογάν δεν του έχει ζητήσει ευθέως την ανταλλαγή των οκτώ με τους δύο, το αφήνει όμως να εννοηθεί με τις δηλώσεις του

«Δεν θα μπορούσα να έχω υποσχεθεί την επιστροφή των οκτώ στην Τουρκία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Παπαχελά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1. 

«Σε ένα ευνομούμενο κράτος, υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών. Δεν ξέρω τι λεει ο κ. Ερντογάν, αλλά εγώ ποτέ δεν υποσχέθηκα ότι θα γυρίσουν. Του είπα ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε, θα είναι οι διαδικασίες όπου η δικαστική εξουσία θα λειτουργήσει με γνώμονα το δικαιο. Αν ο κ. Ερντογάν επέμενε, γιατί δεν μου το έθεσε ευθέως; Σε μένα; Μήπως αυτό είναι ένα πρόσχημα για να δικαιολογηθεί μία ένταση απέναντι σε ένα φιλικό κράτος, για εσωτερική κατανάλωση;» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη σύλληψη και κράτηση των δυο τους. «Τη σύλληψη την έχουμε αναδείξει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Έχουμε κάνει τα πάντα σε διπλωματικό επίπεδο. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Δεν μου έχει ζητήσει ευθέως την ανταλλαγή των οκτώ με τους δύο. Το αφήνει όμως να εννοηθεί με τις δηλώσεις του», σημείωσε.