Skip to main content

Τσίπρας: Περνάμε σε μία νέα εποχή με ελπίδα και αισιοδοξία

Αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία αλλά και όραμα ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό, τονίζει ο πρωθυπουργός.

Μήνυμα αισιοδοξίας και μετάβασης σε μία νέα εποχή «με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα» έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τη Φρεγάτα «Αδρίας» όπου βρέθηκε μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κρίσης οικονομικής αλλά και προσφυγικής, στην καρδιά των δύο σημαντικότερων κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, σημειώνοντας πως «αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία αλλά και όραμα ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό».

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Σήμερα μέρα λαμπρή για την Ορθοδοξία, για την Ελλάδα, για τον Ελληνισμό απανταχού της γης. Θέλω από εδώ, από τη Φρεγάτα «Αδρίας» στη μέση του Αιγαίου, να απευθυνθώ σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες με τις θερμότερες ευχές μου για χρόνια πολλά και καλό Πάσχα.

Ο τόπος μας, ο ελληνικός λαός, τα προηγούμενα χρόνια πορεύθηκε σε θάλασσα φουρτουνιασμένη, με ακλόνητη όμως πυξίδα τις αξίες μας. Ο τόπος βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κρίσης οικονομικής αλλά και προσφυγικής, στην καρδιά των δύο σημαντικότερων κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, υπερασπιζόμενος όμως αξίες.

Στην προσφυγική κρίση υπερασπιστήκαμε την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό σε μια εποχή που η Ευρώπη, μήτρα αυτών των ιδεών, δείχνει να τις ξεχνά. Στην οικονομική κρίση, με αξιοπρέπεια σταθήκαμε όρθιοι. Υπερασπιστήκαμε έως το τέλος την ευρωπαϊκή ενότητα, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημοκρατία. Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης περιπέτειας. Τα δύσκολα είναι πίσω μας, καλύτερες μέρες έρχονται.

Γιορτάζουμε λοιπόν σήμερα το Πάσχα, που σηματοδοτεί και το πέρασμα σε μια καινούρια εποχή, με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Ότι αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία αλλά και όραμα ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό. Πάντοτε υπερασπιζόμενοι αξίες, την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Καλή δύναμη και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται.