Skip to main content

Τζανακόπουλος εναντίον Σχοινά για την ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση έργων

O κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είχαν αψιμαχία στο Twitter για την αποσιώπηση ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης.

Διαδικτυακό διάλογο μέσω Twitter είχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αρχικά επιτέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση για αποσιώπηση της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Το tweet του εκπροσώπου της Κομισιόν, σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος, παραπέμποντας στα λόγια του πρωθυπουργού «το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει συνολικό προϋπολογισμό 245 εκατ. Ευρώ & πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της ΕΕ & με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΤΕ». Σε νέο tweet, σχολίασε πως ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός και να διαβάζει τις ομιλίες τις οποίες στη συνέχεια σχολιάζει μέσω twitter. Η συγκεκριμένη ανάρτηση (όπως και η πρώτη του κ. Σχοινά) κοινοποιούνταν μάλιστα και στην Κορίνα Κρετσού.

Θέλοντας να κλείσει το θέμα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πως η αναφορά έγινε όχι στην ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά στην κάλυψη της εκδήλωσης.

«Η αναφορά στην κάλυψη - και όχι στην ομιλία του ΠΘ - των εγκαινίων ήταν σαφής. Η σύγκριση με τα περσινά εγκαίνια των διορύγων στα Τεμπη με τη παρουσία της Επιτρόπου @CorinaCretuEU και την δέουσα προβολή της ΕΕ ακόμη σαφέστερη».