Skip to main content

Τζανακόπουλος: Προανακριτική Επιτροπή για Novartis η θέση Τσίπρα

Από την πλευρά της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Η βούληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis ανακοίνωσε την Παρασκευή στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η προανακριτική επιτροπή, εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιόν της. Σκοπός δεν μπορεί να είναι άλλος από τη διερεύνηση των καταγγελιών και τη συμβολή στην ανακάλυψη της αλήθειας όπως προβλέπει Σύνταγμα και  νόμος» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι μετά την διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση από την Εισαγγελέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και από εκεί στο ελληνικό κοινοβούλιο τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους.

«Από την πλευρά της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν είναι ηθική, πολιτική και νομική μας υποχρέωση να πράξουμε τα δέοντα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προθέτοντας:

«Δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών. Αλλά την ίδια στιγμή δεν θα δείξουμε καμία πολιτική και ηθική επιείκεια σε οποιονδήποτε αποδειχτεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή δημόσιο χρήμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα. «Να σταματήσουν άμεσα τις προσβολές στη Δικαιοσύνη που αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της και απόλυτη και ρητή αμφισβήτηση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της».