Skip to main content

Βαρουφάκης σε Τσίπρα: Είσαι ηλίθιος που δέχθηκες πλεονάσματα 3,5%;

Ο Γιάννης Βαρουφάκης εμφανίστηκε επικριτικός κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σε νέες αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν με τον πρωθυπουργό Αλεξη Τσίπρα το α΄ εξάμηνο του 2015 προχώρησε ο Γιάννης Βαρουφάκης, χρησιμοποιώντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στα Παραπολιτικά, εμφανίστηκε επικριτικός και κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51% στο δημοψήφισμα» είπε και θυμήθηκε ότι τα πρόσωπα όλων στο Μαξίμου ήταν θλιμμένα όταν τους δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο κ.  Βαρουφάκης αποκάλυψε, επίσης, ένα τετ-α-τετ που είχε με τον με τον Αλέξη Τσίπρα όταν έμαθε ότι ο πρωθυπουργός είχε συναινέσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο.

«Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω» προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο απ' ό,τι «ηλίθιος».

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε ότι «πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω». Ο Ευκλείδης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλάγη. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου», τόνισε.

Για τον Γιώργο Χουλιαράκη μιλά απαξιωτικά τονίζοντας ότι ήταν «εντολοδόχος». «Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου» είπε.