Skip to main content

Βούγιας: Πιστεύω πως ο Μπουτάρης δεν θα κατέβει υποψήφιος το 2019

Ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι παρά τη στήριξη που πήρε ο δήμαρχος από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ., δεν θα βάλει υποψηφιότητα για τη δημαρχία στις εκλογές.

Την εκτίμηση του πως ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θα βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος το 2019 εξέφρασε ο Σπύρος Βούγιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Focus FM.

Ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι παρά τη στήριξη που πήρε ο κ. Μπουτάρης από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ., ο ίδιος ο δήμαρχος «όταν ερωτάται αν θα είναι και πάλι υποψήφιος, απαντά με χιούμορ ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι 100 χρονών, αποφεύγοντας να απαντήσει συγκεκριμένα και αποφασιστικά. Δεν θα μπορούσε να πει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, γιατί όποιος δήμαρχος δηλώσει κάτι τέτοιο, στην ουσία χάνει ένα μεγάλο μέρος του κύρους του και της δυνατότητάς του να επιβάλλει τις απόψεις του στην ομάδα του μέχρι το τέλος της θητείας του. Άρα ο Γιάννης Μπουτάρης είναι υποχρεωμένος να λέει ότι θα κατέβει και θα αποφασίσει όταν αυτός κρίνει. Κατά τη γνώμη μου, την πολιτική εκτίμηση που κάνω, θα πει όχι».

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη δημαρχεία Θεσσαλονίκης, απάντησε ότι έχει ένα χρόνο μπροστά του για να αποφασίσει, επισημαίνοντας ότι θα εξαρτηθεί και από το αν θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο Γιάννης Μπουτάρης. Διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα ο ίδιος, δεν θα διεκδικήσει κομματικό χρίσμα.

Σχολιάζοντας το έργο του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Βούγιας χαρακτήρισε «θεσμική» την πρώτη θητεία του δημάρχου, με παρεμβάσεις στην πόλη, άνοιγμα στον τουρισμό, εξωστρέφεια και αναπλάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. «Δυστυχώς όμως αυτό δεν συνεχίστηκε στη δεύτερη θητεία, καθώς ο Δήμαρχος έχασε βασικά στελέχη από την ομάδα του», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος τέλος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, επισήμανε ότι αυτή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. «Πήραμε το μισό όνομα πίσω, κι αυτό το βρίσκω θετικό, δώσαμε όμως το ουσιώδες στοιχείο, που είναι η ταυτότητα, η εθνικότητα και η γλώσσα», δήλωσε.