Skip to main content

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Κεν Λίβινγκστον από το Εργατικό Κόμμα

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα τον Απρίλιο του 2016 λόγω των κατηγοριών σε βάρος του για αντισημιτισμό.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον παραιτήθηκε σήμερα από το Εργατικό Κόμμα, λόγω των κατηγοριών σε βάρος του για αντισημιτισμό, λιγότερο από έναν μήνα μετά τις τοπικές εκλογές στη Βρετανία.

Ο 72χρονος Λίβινγκστον, μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του κόμματος, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα τον Απρίλιο του 2016, επειδή δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι ο Αδόλφος Χίτλερ αρχικά ήθελε να στείλει τους Εβραίους στο Ισραήλ και «υποστήριζε τον σιωνισμό αλλά μετά τρελάθηκε και σκότωσε έξι εκατομμύρια Εβραίους».

«Η μόνιμη διαμάχη γύρω από τη αποπομπή μου από το Εργατικό Κόμμα εξελίχθηκε σε περισπασμό από το βασικό τρέχον ζήτημα, το πώς θα αντικαταστήσουμε τη συντηρητική κυβέρνηση που επιβλέπει τη μείωση του επιπέδου διαβίωσης και το σπιράλ της φτώχειας», εξήγησε στην ανακοίνωσή του, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο. «Δεν δέχομαι τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες δυσφήμισα τους Εργατικούς, ούτε εκείνες που λένε ότι είμαι ένοχος αντισημιτισμού. Απεχθάνομαι τον αντισημιτισμό, τον πολέμησαν όλη μου τη ζωή και θα συνεχίσω να το κάνω», πρόσθεσε.

Αντιδρώντας στην αποχώρηση του στενού φίλου του, ο ηγέτης του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι τον «λυπεί» η απόφαση αλλά θεωρεί ότι «έπραξε το σωστό».

Πηγή/Φώτο: Getty