Skip to main content

Βροχές και ισχυροί άνεμοι το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Για σήμερα, Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Bροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά και σταδιακά έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία πιθανόν την ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά. Σταδιακά από το μεσημέρι νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αρχικά στα δυτικά και πιθανόν έως τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Την Κυριακή στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τη νύχτα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν στα δυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.