Skip to main content

Βροχή και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 6 μποφόρ - Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασια από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασια από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία, Θράκη, προβλέπεται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις και από το μεσημέρι βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασια από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα ενταθούν. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά.

Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασια από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και από τη νύχτα καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι, ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασια, από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες, Κρήτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι, από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασια, από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως από το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι, στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασια, από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Κυριακή προβλέπονται στη νοτιοανατολική νησιωτική χωρά αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι, νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασια, σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια, ενώ στα υπόλοιπα θα σημειωθεί μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.