Skip to main content

Ξανθόπουλος: Δεν προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι με τους Σκαϊλάινερς

Ο γκαρντ του Άρη παραδέχθηκε ότι η ομάδα άδειασε μετά τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ αλλά παραδέχθηκε πως θα έπρεπε να κερδίσουν για ένα καλύτερο πλασάρισμα

Στη λάθος διαχείρηση του παιχνιδιού από τους παίκτες του Άρη απέδωσε τη χθεσινή ήττα του Αυτοκράτορα από τους Φράπορτ Σκαϊλάινερς ο Βασίλης ξανθόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο γκαρντ των κιτρινόμαυρων:

«Συμφωνώ με τον κόουτς, νομίζω ότι εμείς οι ίδιοι οι παίκτες δεν προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι. Το ότι είχαμε κακό ποσοστό στα τρίποντα οφείλεται στο ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Και αμυντικά δεν ήμασταν καλοί. Οι Σκάιλαϊνερς έβαλαν 64 πόντους, άλλα έχασαν πολλά ελεύθερα σουτ. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι ήμασταν κακοί στην επίθεση, έφεραν την ήττα».

Για το γεγονός ότι ο Άρης είναι οριστικά 4ος και θα έχει μία πιο δύσκολη κλήρωση: «Αν κερδίζαμε σήμερα θα είχαμε ελπίδες να βγούμε 3-4 για να έχουμε μία καλύτερη κλήρωση. Ήταν στα χέρια μας, αλλά δεν το καταφέραμε. Αν το προσεγγίζαμε πιο σωστά το παιχνίδι θα το κερδίζαμε πιστεύω. Η Φρανκφούρτη είναι καλή ομάδα, αλλά όχι τόσο καλή για να μας κερδίσει. Ήμασταν εμείς πολύ κακοί. Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι με τα Τρίκαλα και στην συνέχεια με την Μονακό. Ένα παιχνίδι που δεν παίζει ρόλο, αλλά θέλουμε να πάμε για τη νίκη».

Αν η ομάδα «άδειασε» μετά την υπερ-προσπάθεια κόντρα στην ΑΕΚ: «Άδειασε, αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο σωστοί μέσα στο γήπεδο, να πηγαίνουμε πρώτοι στις μπάλες, γιατί ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσε να μας δώσει ένα καλύτερο πλασάρισμα και μία καλύτερη κλήρωση».

Για το επερχόμενο ματς πρωταθλήματος με τα Τρίκαλα: «Είναι δύσκολη έδρα, έχει χάσει εκεί ο ΠΑOK, έχει δυσκολευτεί ο Παναθηναϊκός πριν από έναν μήνα. Γενικά ο Άρης τα προηγούμενα χρόνια είχε δύσκολο έργο εκεί πέρα. Νομίζω όμως πως αν παρουσιαστούμε σωστοί και όχι όπως σήμερα και κάνουμε αυτό που μας πούνε οι προπονητές μας, θα μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι».