Skip to main content

Ζάεφ: Λύση στο ονοματολογικό ακόμη και μέσα στον Μάρτιο

Πρόκειται για μια προσπάθεια για οριστική και διαρκή λύση, όχι για εξαπάτηση της μιας πλευράς προς την άλλη, ανέφερε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Σε λύση του ονοματολογικού ζητήματος της ΠΓΔΜ μέχρι το τέλος Μαρτίου στοχεύουν οι εμπλεκόμενοι στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός του γειτονικού κράτους, Ζόραν Ζάεφ

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Balkan Insight, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε πως ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θέλει πραγματικά να βρεθεί λύση» και ότι ο Νίκος Κοτζιάς «κάνει κι εκείνος προσπάθεια».

«Διατηρώ το ίδιο αίσθημα που με καθοδηγούσε από την αρχή, δηλαδή ότι μια λύση είναι εφικτή. Την ίδια στιγμή όμως, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η λύση πρέπει να προστατεύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών», τόνισε ο κ. Ζάεφ.

Στην ερώτηση για πιθανή ανάγκη αναθεώρησης του συντάγματος της ΠΓΔΜ, ο κ. Ζάεφ απαντά πως «οι δύο πλευρές δεν πρέπει να ανοίγουν ζητήματα τα οποία θα κάνουν αδύνατη μία λύση».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι «ειλικρινά προσηλωμένος στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής εξήγησης για την ελληνική πλευρά, με τη σκέψη κυρίως στον ελληνικό λαό. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια προσπάθεια για οριστική και διαρκή λύση, όχι για κάποια "παράκαμψη", χειραγώγηση ή εξαπάτηση της μίας πλευράς από την άλλη».